Španovićeva večeras brani tron 1Foto:Starsport

Ivana Španović došla je na Evropsko prvenstvo na otvorenom s planom da u skoku u dalj produži svoj primat u ovoj disciplini i, ako je suditi po obavljenom poslu u kvalifikacijama, na dobrom je putu da kontinentalnoj zlatnoj medalji iz Amsterdama 2016. godine doda najsjajnije odličje sa takmičenja u Berlinu.

– Radujem se finalu, pogotovo kada osećam da sam na nivou za najveće domete. Glavne rivalke su na očekivanom nivou, ali činjenica da se borim za titulu prvaka Evrope četvrti put mi je veći izazov od bilo kog ličnog rivalstva sa trenutno najboljim skakačicama Starog kontinenta – ne pati od lažne skromnosti 28-godišnja Zrenjaninka, jer zna koliko vredi i koliko radi, a pri tome su njenih 6,84 metala bili najbolji rezultat u kvalifikacijama.

I, ništa manje bitno, zna da se ponaša u koži favoritkinje. Da je drugačije ne bi donela medalju sa svakog takmičenja u poslednjih pet godina – ukupno tri zlata, dva srebra i pet bronzi na Olimpijskim igrama, otvorenim i dvoranskim EP i SP.

– Maksimalno sam spremna – poručila je iz Nemačke najtrofejnija atletičarka Srbije svih vremena, u lično i ime stručnih saradnika, predvođenih trenerom Goranom Obradovićem.

Još da ove subote, od 20.05, s reči pređe na dela, kao toliko puta do sada.

I Tomaševićeva za medalju

Malo posle Ivane (20.20) prvog dana vikenda svoju borbu za medalje počinje i naša iskusna bacačica diska Dragana Tomaševića, kojoj je to peto evropsko finale u dugoj karijeri, a dočekuje ga s 10. rezultatom (57.77 m) iz kvalifikacija.

Skroman nastup Amele Terzić

Amela Terzić nije se domogla finala u trci na 1.500 metara. U drugoj grupi kvalifikacija ostvarila je vreme 4:17,22 minuta i završila na 23. mestu u ukupnom plasmanu 24 atletičarke. Reprezentativka Srbije bila je odlična do poslednjih 300 metara, ali je u finišu potpuno podbacila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari