Španski selektor o čudesnom veteranu Fernandezu: Baca se po parketu kao da ima 18 godina 1EPA-EFE/Angel Medina G.

Tridesetsedmogodišnji košarkaš nije bio najefikasniji u pobedi nad Finskom, ali su njegovi poeni i energija bili jedan od ključeva plasmana u polufinale Evrobasketa.

Rudi Fernandez je večerašnje četvrtfinale (100:90) završio sa „samo“ 11 poena i pet ukradenih lopti, ali je prikazanim umećem i motivisanošću još jednom zadivio ljubitelje igre pod obručima. Pa i selektora reprezentacije svoje zemlje Serđa Skariola.

„Ne mislim da će posle ovoga napustiti reprezentaciju jer igra svoj najbolji šampionat ikada. Zašto da napusti? Očekujem od njega, da ako je zdrav, nastavi da igra i uživa. Njegova uloga u timu je drugačija od bilo koje uloge koju je ikada imao. Uživanje je, pošto je ovo za njega potpuno novo iskustvo.

„Šta da vam kažem? Neverovatan je. Ima loša leđa, vrat, koleno, sve loše, ali se ne plaši. Baca se po parketu, imao je te ukradene lopte u trećoj četvrtini kao da ima 18 godina. On daje pravi primer. On je vođa za saigrače u teškim trenucima. Verovatno smo ga previše koristili protiv Litvanije, kada je odigrao skoro 30 minuta. Odmarao je ceo sledeći dan“, oduševljen je italijanski stručnjak.

Španija će u polufinalu igrati protiv Nemačke i Grčke (meč je u toku), a njegovi zemljaci ponovo puno očekuju od čoveka sa dvocifrenim brojem osvojenih medalja u dresu Crvene furije i gomilom ekipnih i individualnih trofeja i priznanja uzetim sa madridskim Realom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari