Sparingovanje sa večitim rivalom 1Foto: Fonet/ Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo je specifičan sport, pa i u praksi sparingovanja selekcija s najvišim ambicijama na velikim takmičenjima, kao što je slučaj sa braniocem titule svetskog prvaka Srbijom i Mađarskom, koje će narednih dana zajedno raditi, pre nego što im se susretnu na svetskom šampionatu u Budimpešti (17 – 29. jul).

– Ranije smo se dogovorili sa Mađarima za zajednički rad. Imamo odličnu saradnju, selektor Tamaš Merc je izvanredan čovek i kolega. Nije nam bila potrebna zvanična utakmica, sada je glazura priprema u prvom planu za nas a oni imaju od 7. do 9. jula turnir gde će da provere formu – objasnio je naš selektor Dejan Savić, čijom voljom na ovaj put ide 18 igrača.

Do 9. jula sa Mađarima će se pripremati: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Dimitrije Rističević (golmani), Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović (bekovi), Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić (centri), Filip Filipović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Gavril Subotić, Dušan Vasić i Miloš Ćuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari