Spartak u zasedi lideru 1Foto: FoNet/ FK Crvena zvezda

Utakmicama 24. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije.

U centru pažnje su naravno naši bivši „evroligaši“ –  crveno-beli gostuju Spartaku, dok crno-beli na svom terenu čekaju Zemun.

Derbi ovog kola je svakako meč u Subotici, gde u nedelju (13 sati) jednom od najprijatnijih iznenađenja prvenstva gostuje lider Crvena zvezda, nakon poraza od CSKA (1:0). Ovo gostovanje crveno – belima dolazi u najgorem trenutku. Eliminacija iz Lige Evrope je sigurno ostavila traga, a i dug put je učinio svoje pa će Vladan Milojević morati opet da „kombinuje“ sastav. U timu koji će istrčati u Subotici neće biti Boaćija koji je (malo) povređen, a (malo) pred odlaskom u Kinu.

– Očekuje nas teško gostovanje ekipi Spartaka. Oni umeju da budu zaista nezgodan protivnik i svesni smo da moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo susret koji nas očekuje kako bismo osvojili nova tri boda. Sve ono što je bilo u prethodnom delu sezone ostavljamo iza nas, odradili smo odličan posao u Evropi, pokazali smo da Crvena zvezda ima budućnost. Sada nastavljamo da radimo kako bismo ostvarili ono što nam je bio glavni cilj pre početka sezone, osvajanje duple krune – rekao je Marko Gobeljić .

Fudbalerima Partizana je tek za nijansu lakše – igraju na svom terenu, protiv Zemuna koji u „normalnim okolnostima“ ne bi smeo da bude ozbiljnija prepreka crno-belima. Ali, fudbaleri Partizana nalaze se u seriji loših igara i rezultata (pobeda u Lučanima  je samo splet sretnih okolnosti, nikako igre). I ekipu Miroslava Đukića je sigurno uzdrmala eliminacija iz Lige Evrope, a ni put do i od Plzenja nije baš tako lak. Ipak, žele li da ostanu (koliko toliko) u trci za naslov prvaka pobeda je imperativ, a sa tim bremenom nije nimalo lako igrati.

– Šta je bilo – bilo je. Moramo da se fokusiramo na predstojeće obaveze. Zvezda ima veliku bodovnu prednost, ali imala je i prošle sezone. Neće biti lako protiv Zemuna, oni nemaju šta da izgube. Ipak, verujem da jednom i nas mora da krene, da ćemo konačno pokazati kvalitet – nada se Zoran Tošić.

Raspored i tabela

Voždovac – Napredak     sinoć

SUBOTA

Bačka – Rad         14.00

Borac – Radnički               15.00

Javor – Mladost 15.00

Mačva – Vojvodina          15.00

Radnik – Čukarički            15.00

NEDELJA

Spartak – Crvena zvezda                13.00

Partizan – Zemun              15.00

TABELA: Crvena zvezda 60, Partizan 51, Radnički Niš 42, Čukarički 41, Spartak 40, Napredak 37, Voždovac 36, Vojvodina 36, Mladost 30, Radnik 26, Zemun 24, Mačva 24, Bačka 21, Borac 15, Javor 15, Rad 15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari