Spartak uspeo da dovede igrača kojeg je Crvena zvezda "lovila" godinu i po dana 1foto:FK Spartak Subotica

Iznenađujuća fotografija kao dokaz dogovorenog dolaska fudbalera sa iskustvom igranja u Ligi šampiona u subotički Spartak.

Crvena zvezda je pokušavala godinu i po dana da pronađe način kako da iz moldavskog Šerifa dovede Edmunda Ada, vrlo zanimljivog fudbalera u veznom redu.

Ono u čemu crveno-beli nisu uspeli jeste subotički Spartak.

Klub sa severa Bačke danas se pohvalio potpisom fudbalera iz Gane na dve i po godine saradnje.

Ado je reprezentativac Gane; sa Šerifom je imao ugovo do 2024, što dočarava umešnost ljudi iz Spartaka da igrača formata Lige šampiona angažuju pre isteka njegove saradnje sa klubom iz Moldavije.

Zvezda u takvim pokušajima nije bila uspešna u poslednja tri prelazna roka. Šerif je tražio milionsko obeštećenje; fudbaler je odbio mogućnost da se prošlog leta preseli u Midtjiland kako bi obukao crveno-beli dres, ali do dogovora nije došlo.

„Ado je raskinuo ugovor u Šerifu jer je bio u nekoj vrsti sukoba sa klubom. Sve je čisto što se tiče njegovih papira. Poslednjih meseci je bio suspendovan i nije igrao, pa pretpostavljam da se zato ohladio i interes Crvene zvezde. Mi smo porcenili da je ovo dobra prilika i veliko pojačanje za Spartak, malo smo odrešili kesu i doveli ga“, obajsnio je Nikola Simović, predsednik Spartaka, u izjavi za Mozzart sport, svu umešnost prilikom dovođenja Ada.

„Verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih šest meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima dvanaest utakmica Lige Šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal. Dovođenje ovakvog igrača je, takođe, potvrda onoga što sam rekao na početku priprema – Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej-of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi, i verujem da ce nam Ado pomoći u ostvarenju naših ciljeva“, istakao je prvi čovek kluba u izjavu za zvaničan sajt „golubova“.

Zadovoljan je i Ado dolaskom u Spartak.

„Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari