Spektakl na Banovom brdu koji je Partizan ostavio bez šampionske titule? 1(Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

U neverovantoj završnici, kada je zaličilo da Partizan protiv Čukaričkog može do potpunog preokreta na Banovom brdu, nakon dva gola u isto toliko minuta u 90. i 92, Bojica Nikčević je pre poslednjeg sudijskog zvižduka matirao crno-bele i ostavio ih na minus sedam u odnosu na Crvenu zvezdu, a pred večiti derbi na startu plej-ofa Superlige – 3:2.

Tamo gde je prošle sezone ostao bez bodova, Partizan je večeras izvesno kapitulirao u borbi za šampionasku titulu.

Čukarički je ogolio sve mane crno-belih koji su, do poslednjih desetak minuta, odigrali izuzetno loš meč.

Bezidejno, porozno u odbrani, sporo u manevru, još bleđe u igri po bokovima izabranici Igora Duljaja nisu mogli da prođu bolje na Banovom brdu, mada su Severina i Baždar u 90. i 92. minutu poravnali na 2:2.

Ostalo je tada još tri minuta nadoknade, momentum je bio u potpunosti na strani fudbalera Partizana i kada se očekivalo da će krenuti u frontalni napad, usledio je potpuni šok.

Sjajni Ivanović ponovo je probio po levoj strani, prevario Kovačevića i nakon lepog centaršuta iz trka levom nogom asistirao ka Nikčeviću na drugoj stativi koji je nadvisio Antića i matirao Krunića za konačinh 3:2.

Naročito loše odigrali su fudbaleri Partizana u prvom poluvremenu, u kojem su belo-crni bili daleko konkretniji.

Već na samom startu meča Đorđe Ivanović mogao je da se nađe u izglednoj prilici da kojim slučajem nije intervenisao Aleksandar Jovanović koji se tom prilikom i povredio.

Njemu je u sudaru stradalo levo koleno. Pokušao je u par navrata da izdrži bolove i ostane na golu, ali je u 39. minutu i definitivno zatražio izmenu.

Umesto njega ušao je 28-godišnji Miloš Krunić.

Nervozan zbog loše igre svojih izabranika, Igor Duljaj dobio je opomenu od sudije Milana Ilića u vidu žutog kartona težine suspenzije za naredni večiti derbi.

Igrao se 28. minut kada je Čukarički izveo odličnu akciju preko Ivanovića. Njegov pronicljiv pas kapiten Docić samo je ćušnuo ka Vinisijusu Melu koji je lako matirao Jovanovića.

Ni posle vođstva domaćina, odnos snaga nije se promenio, sve do pred sam kraj poluvremena, kada je Bojan Kovačević pogodio prečku.

Pokušao je Duljaj da izmenama u ranoj fazi drugog poluvremena ubrza igru svojih pulena, a ujedno i dobije na kreaciji.

Nikolić, Severina, Natho i Ovusu dobili su jasne zadatke kako da matiraju golaman Čukaričkog, ali su retko koji ispunili.

Ivanović je bio taj koji je u 51. minuut povećao vođstvo domaćina. Nekadašnji fudbaler Partizana iskorisito je odličnu asistenciju Luke Adžića, izbegao je ofsajd i lako matirao Krunića.

Iz poštovanja prema bivšem klubu nije se radovao nakon postignutog gola koji je imao težinu trijumfa belo-crnih.

Jeste u nastavku Partizan imao par solidnih prilika, najbolju preko Nikolića koji je sa par metara šutirao preko gola, ali je sve to bilo izuzetno neubedljivo za tim koji je do večeras bio u jeku borbe za titulu.

Kao i prošle sezone, pad Partizana u drugom delu sezone započet je porazom od Napretka, a tačku usijanja doživeo je protiv Čukaričkog.

Samo u poslednjih desetak minuta Partizan je zaličio na tim rešen da se do kraja bori za šampionsku titulu.

Sjajnim golom, tačnije volejem iz kolena Severina je u 90. minutu razbudio saigrače od kojih je Nikolić smao dva minuta kansije sjajnom asistencijom ka Baždaru doveo duel do spektakularne završnice.

Bio je to šesti ovosezonski gol Baždara, međutim vrlo brzo je devalviran kada je rezervista Nikčević matirao Krunića.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari