Sport da postane svakodnevica mladih 1Foto: Pozarevac.rs

Trajno opredeljenje Grada Požarevca da maksimalno razvija takozvani masovni sport, posebno aktivnosti koje se održavaju u školama, dobio je još jedan značajan podsticaj. 

Naime, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović razgovarao je sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem o uvođenju novih aktivnosti u školski sport.

Prema Pavlovićevim rečima, cilj rukovodstva Grada je osnivanje školskih liga u osnovnim i srednjim školama po uzoru na lige koje su nekada postojale.

Želeći da vratimo sportski duh nekih starih vremena uvešćemo takmičenja među školama u fudbalu, odbojci, košarci.

Ogromnu podršku pruža nam Savez za školski sport, rekao je Pavlović i dodao.

– Na sastanku je bilo razgovora i o tome da se u školama deca ne bave sportom samo takmičarski već i kroz organizaciju drugih aktivnosti koje će doprineti razvoju školskog sporta. Takođe, time bi se u potpunosti eliminisali negativni efekti boravka mladih za kompjuterom, na društvenim mrežama i internetu“, istakao je gradonačelnik Požarevca.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković najavio je da će pomoći u nabavci rekvizita za određene obrazovne ustanove.

Kako je izjavio, važno je stvoriti optimalan proces bavljenja sportom kod dece.

– Zadatak na koji se u celosti mora odgovoriti je da se što veći broj mladih uključi u različite vidove fizičke aktivnosti, da sport bude deo njihove svakodnevice“, poručio je Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari