Portugalski vozač Karlos Souza u svom automobilu marke „folksvagen“ pobedio je u prvoj etapi Dakar relija. Vozači „Folksvagena“ su dominirali trkom i osvojili prvih pet mesta. Prva etapa relija, vožena u Portugalu, bila je duga 260 kilometara, a Souza ju je prešao za dva minuta i 31 sekundu brže od drugoplasiranog Žinijela de Vilijea iz Južne Afrike.

Portugalski vozač Karlos Souza u svom automobilu marke „folksvagen“ pobedio je u prvoj etapi Dakar relija. Vozači „Folksvagena“ su dominirali trkom i osvojili prvih pet mesta. Prva etapa relija, vožena u Portugalu, bila je duga 260 kilometara, a Souza ju je prešao za dva minuta i 31 sekundu brže od drugoplasiranog Žinijela de Vilijea iz Južne Afrike. Španac Karlos Sajns kroz cilj je prošao sedam sekundi iza De Vilijea i osvojio treće mesto. Domaći takmičari su pobedili i u konkurenciji motora, gde je najbolji bio Ruben Farija, a drugi njegov zemljak Helder Rodriges. Dvojica najbržih su vozili „jamahe“, dok je trećeplasirani Španac Isidre Esteve bio na „Ka-Te-Emu“.
Austrijska skijašica Marlis Šild trijumfovala je u slalomu, koji je juče vožen na Kranjskoj gori. Šild, vodeća u generalnom plasmanu, pobedom u obe trke potvrdila je da se ove sezone nalazi u odličnoj formi.
Drugo mesto zauzela je Čehinja Šarka Zabroska sa 0,66 stotinki zaostaka, dok je treće mesto pripalo Slovakinji Veroniki Zuzulovoj.
Marlis Šild (25) je tako posle šest trka trijumfovala peti put ove sezone i ubedljivo je na prvoj poziciji u generalnom poretku Svetskog kupa sa 797 bodova.
– Zaista je neverovatno sve što mi se dešava ove sezone. Tako lako mi izgleda kada pobeđujem – izjavila je Šild.
Austrijski skijaš Benjamin Rajh pobedio je na velelslalomu Svetskog kupa u švajcarskom Adelbodenu. Aktuelnom olimpijskom šampionu je pobeda u Švajcarskoj prva u veleslalomu ove sezone. Rajhu je 25. pobedu u Svetskom kupu u karijeri donelo vreme od dva minuta, 25 sekundi i 29 stotinki Drugo mesto osvojio je Italijan Masimilijano Blardone, pobednik prvog veleslalomu sezone u Biver Kriku, sa rezultatom 2:26.14. Treći je kroz cilj prošao Norvežanin Aksel Lund Svindal, trenutno vodeći u ukupnom plasmanu Svetskog kupa, sa vremenom 2:26.29. Svindal trenutno vodi i u veleslalomu Svetskog kupa.
Bivši svetski prvak u šahu, ruski velemajstor Anatolij Karpov potpisao je pristupnicu za valjevski šahovski klub Sveti Nikolaj. Karpov je tako pojačao ekipu, koja se sa uspehom takmiči u Prvoj ligi Srbije, a u kojoj su i velemajstori Branko Damljanović, Draško Velimirović i Borko Lajthajm. Kako je rečeno novinarima, ambicije tog kluba su da dovođenjem vrhunskih svetskih velemajstora, poput Topalova i Kramnika juriša i na titulu klupskog prvaka Evrope. Predsednik opštine Jovan Tomić uručio je Karpovu plaketu kojom postaje počasni građanina Valjeva. Ruski velemajstor se tako našao u društvu vojvode iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, pesnikinje Desanke Maksimović i slikara Ljube Popovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari