Spotski savez Beograda u 2019. sa 102 članice 1Foto: Sportski savez Beograda

Na trećoj sednici Izvršnog odbora Sportskog saveza Beograda, kojom je predsedavao Dragan Tomašević, odlučeno je da neke članici savezi više nisu član SSB-a, pa u 2019. godinu ulaze sa 102 članice.

Kako se navodi u saopštenju, pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, doneto je nekoliko veoma važnih odluka za dalje funkcionisanje saveza. Pa tako, nakon urađene revizije, Savez sportova Čukarice, Savez sportskih centara Beograda, Beogradski aerobik i fitnes savez, Beogradski motonautički savez, Savez za školski sport i organizaciju takmičenja, Beogradski tekvondo savez i Sportski savez Novog Beograda nisu više deo Sportskog saveza Beograda, pa je naša organizacija u 2019. godinu ušla sa 102 članice.

Članovi IO upoznati su sa radom revizorske kuće “ASW audit & advisory d.o.o.” kada je u pitanju finansijsko poslovanje SSAB za period od 1. januara do 31. decembra prošle godine. Data je informacija o izmeni Predloga godišnjeg programa Sportskog saveza Beograda za 2019. godinu, kojim se zadovoljava opšti interes u oblasti sporta u Gradu, a koji će se uzeti u razmatranje za sufinansiranje sredstvima iz gradskog budžeta, dodaje se u saopštenju.

Konstituisane su stručne komisije – Komisija za kategorizaciju, Komisija za program i finansije, Komisija za vrhunske sportske manifestacije i takmičenja od interesa za Grad, Komisija za žene, sport i okruženje, Komisija za rekreativni sport, Komisija za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije, Zdravstvena komisija, Komisija za kategorizaciju klubova na teritoriji grada Beograda koji ostvaruju izuzetne sportske rezultate u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima, Komisija za školski sport, Statutarno-pravna komisija, Komisija za dodelu nagrada i priznanja. Sekretar svih stručnih komisija je Bojana Milićević Marinković.

Takođe doneta je i odluka da se po potrebi formiraju: Komisija za sakupljanje i očuvanje istorijske građe beogradskog sporta, Komisija za sportske objekte i investicije, kao i Komisija za stručni rad u sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari