Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Rusije (18.00, RTS 2) počinje večeras takmičenje na dugo iščekivanom šampionatu Evrope u Španiji (3-16. septembar). Po prvim ocenama, atmosfera u našoj ekipi je sjajna i svi igrači su maksimalno koncentrisani i spremni za prvi trijumf na prvenstvu Starog kontinenta.

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Rusije (18.00, RTS 2) počinje večeras takmičenje na dugo iščekivanom šampionatu Evrope u Španiji (3-16. septembar). Po prvim ocenama, atmosfera u našoj ekipi je sjajna i svi igrači su maksimalno koncentrisani i spremni za prvi trijumf na prvenstvu Starog kontinenta. Kapiten „orlova“ Milan Gurović smatra da je naš tim favorit u premijernom meču protiv Rusije i da činjenica da Srbija ima ubedljivo najmlađi tim na EP neće predstavljati veliki problem.
– Osećamo se odlično. Imamo tim koji je pun mladih i neiskusnih igrača, ali i pored toga smo jako kvalitetni i iskreno verujem da ćemo pobediti Rusiju u prvom meču šampionata. Nismo mnogo opterećeni činjenicom da je ova utakmica prva, a samim tim i najvažnija – rekao je kapiten Srbije i dodao:

Danas na programu

Grupa A: Srbija – Rusija (18), Izrael – Grčka (20.30)

Grupa B: Letonija – Hrvatska (19), Španija – Portugal (21.30)

Grupa C: Češka – Nemačka (18), Turska – Litvanija (20:30)

Grupa D: Poljska – Francuska (19), Italija – Slovenija (21.30)

– Ključ naše pobede je u razigravanju Darka Miličića. Niko u timu Rusije ne može da ga zaustavi i on je naša velika prednost pod koševima – zaključio je Gurović.
Iako se u skorijoj prošlosti nismo često sastajali protiv tima koji predvodi Dejvid Blat, o Rusima je manje-više sve poznato. Prva zvezda tima je, naravno, Andrej Kirilenko koji sjajnu podršku ima u američkom plejmejkeru Džej Ar Holdenu (2004. godine dobio rusko državljanstvo i pravo nastupa za državni tim). Tim „zbornaje“ je promenljivo igrao u pripremnim utakmicama, ali je očigledno da su „baćuške“ sjajno tempirale formu za EP. „Holden i Kirilenko su ubedljivo najbolji pojedinci u njihovom timu, ali velika opasnost vreba i od tandema Hrijapa- Monja. Ono što je najvažnije za naš tim jeste da budemo jedinstveni. Ako to budemo uspeli da ostvarimo, bićemo nagrađeni trijumfom“, rekao je selektor naše reprezentacije Zoran Slavnić.
Meč protiv Rusije počinje od 18 časova uz direktan prenos na RTS. U drugoj utakmici naše A grupe sastaju se aktuelni šampion Evrope, reprezentacija Grčke i Izrael koji se na EP plasirao kroz dodatne kvalifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari