Sramotna odluka Dejvis kupa, podlegli pritisku: Obrisali snimak Đokovića i tenisera uz “Veseli se srpski rode”

Ostavite komentar


  1. Da su ga ostavili bili bi saučesnici u nacionalističkom bahaćenju. Kažete „Ko peva zlo ne misli“? Kažite to onda i za Čavoglavu?

  2. A kada bi recimo Britancima palo na pamet da izadju uz „Rule Britannia“ da li bi bilo ok?

  3. Bravo za Davis Cup ! Ta seljana je bila nepodnošljiva a posebno što uz ratnohuškačku srpsku politiku svim komšijama opravdano zvuči kao stara nacinalistička priča od koje se svima povraća!

  4. Kakve veze ima srpski rod sa Dejvis kupom, sem ako to nije divljanje velikosrpskih bolesnika?

  5. Ko protiv nas, mi protiv njega! Svaka država koja nam negira našu teritorijalnu celovitost- neprijateljska je!

  6. Okupatori ce od ove pesme napraviti himnu nama Srbima.Bravo Nole,pare te nisu pokvarile.Kakav si sampion kao sportista,jos veci si kao covek i borac za slobodu.

  7. Sledeci put malo vise da se poradi na koreografiji, da na teren izadju u narodnim nosnjama i sa sabljama, subare, kokarde, u pratnji 12 popova recimo, muzicka podloga ista pa nek ide zivot…. hahahahahahaa Isfrustrirana nacija totalno…

  8. @B
    Za razliku od tog tvog sveta, ta divlja plemena su imala državu pre 800 godina kada veći broj tog tvog sveta nije ni pistojao.

  9. Mene je iskreno bilo stid kada sam videla taj snimak 🙁 I ne mogu da verujem da je pesma toliko voljena i popularna. Nisam verovala da je nekome bila dobra ideja da se pusti na Davis Cup. Jako je neumesan tekst, o sredjovekovnim duhovima, tako daleko od danasnje realnosti.

  10. Naš Davis kup tim predstavlja našu državu i sve njene građane, ne samo one srpske nacionalnosti. Tako da je neprimereno puštati bilo šta osim himne. Takodje, nije u redu da igraci ili rukovodstvo tima bira muzički žanr po svom ukusu da predstavlja zemlju bilo da je to narodna, rok, pop, pop-dolk ili nešto drugo. Ova pesma je posebno neprihvatljiva jer na sportski dogadjaj donosi spornu političku temu. To je primitivno ponašanje i samovolja – treba utvrditi ko je doneo ovu odluku i sprečiti da se ovako nešto dešava na bilo kom sportskom dogadjaju gde se predstavlja naša zemlja.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.