Srbija bolja od Turske 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Turske 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) u trećem kolu D grupe Evropksog šampionata koje se igra u četiri zemlje, a čiji je jedan od domaćina upravo Turska.

Na taj način „Orlovi“ su došli do druge pobede u grupi kojom su praktično izborili plasman u nokaut fazu, a protiv Belgije i Velike Britanije će se boriti i za što bolju poziciju u istoj nakon prvog dela takmičenja.

Oba tima krenula su nervozno u meč, jer je imao veliku važnost, a do prvog osetnijeg plusa došla je reprezentacija Srbije, no Turci su uzvratili serijom 10:0, pa se u drugo poluvreme ušlo rezultatom 36:31 za izabranike Saše Đorđevića.

U drugom poluvremenu je viđena slična igra, Srbija je bila u konstantnom vođstvu, ali ih je Turska sustizala, da bi sredinom poslednje četvrtine rezultat za kratko i preokrenula, no tada stupa na scenu najbolji igrač u srpskom timu Bogdan Boganović i serijom 10:0 praktično stavlja tačku na ovu utakmicu.

Ipak, domaći se nisu predavali, krenuo ih je i šut za tri poena, ali su na svaku pogođenu trojku Turske naši imali odgovor, pa je tako Jović „poništio“ trojku Mahmutoglua, a Lučić Čedija Osmana, pa se posle teške utakmice ušlo u miran finiš gde je Ognjen Kuzmić sa linije za slobodna bacanja potvrdio pobedu Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Bogdanović sa 17 i Jović sa 15 poena (uz devet asistencija), dok su u redovima protivnika najpaženiju rolu imali Mahtutoglu sa 19, te Osman i Erden sa 15, odnosno 13 poena.

U narednom kolu Srbija će igrati protiv Velike Britanije, a taj meč je na programu sutra u 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari