Srbija Evropsko prvenstvo u odbojci započinje duelom protiv Švajcarske 1Uroš Kovačević, Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je satnicu EP 2023. u konkurenciji odbojkaša.

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prva tri meča na EP u A grupi u Peruđi, a preostala dva u Ankoni.

Srbija će prvi meč odigrati protiv Švajcarske 30. avgusta sa početkom u 21 sat. Dan kasnije Srbija igra protiv Belgije u poslepodnevnom terminu – od 18 sati, dok deo takmičenja u Peruđi Orlovi završavaju 1. septembra duelom protiv Italije. Taj meč će početi u 21 sat.

Orlove zatim čekaju dva meča u Ankoni. Prvo 4. septembra protiv Belgije od 18 sati, a zatim dan kasnije protiv Estonije od 18 časova, a dan kasnije od 21 sat sa Nemačkom.

Kako sada stvari stoje, šampionat će biti otvoren duelom Italije i Belgije, 28. avgusta u Rimu. Poslednji mečevi iz Grupe A na programu će biti 6. septembra.

EP 2023. u konkurenciji odbojkaša od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu, piše Sport Klub.

Utakmice u B grupi, u Varni i u D grupi, u Tel Avivu odigraće se od 29. avgusta do 5. septembra. Mečevi u C grupi u Skoplju na programu su od 30. avgusta do 6. septembra.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe. Osmina finala i četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Bariju u Italiji i u Varni u Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Bolonji, u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari