Srbija gubi od Francuske, Lajović poražen od Pera 1Dušan Lajović Foto: FoNet/AP

Teniska reprezentacija Srbije gubi od selekcije Francuske u drugom kolu ATP kupa u Australiji, pošto je Dušan Lajović danas poražen od Benoe Pera sa 1:2 (2:6, 7:6, 4:6).

Meč je trajao dva sata i osam minuta.

Srpski teniser je već na startu meča izgubio gem na svoj servis, te je Francuz vrlo brzo poveo s 3:1. Sledeća dva gema donela su po brejk na obe strane, ali Lajović nije uspeo da se u potpunosti vrati u ovaj set.

Na isti način otvoren je i drugi set, imao je francuski igrač od prednost od 5:3, ali je Lajović uspeo da dobije gem na svoj servis, a potom i bez izgubljenog poena uzvrati brejkom.

U 11. gemu Srbin je iskoristio drugu brejk loptu i prvi put poveo u ovom setu s 6:5. Ipak, uspeo je francuski teniser da dođe do izjednačenja i taj-brejka.

Lajović je u taj-brejku spasio jednu meč loptu, stigao i do 6:6, a potom i iskoristio set loptu na servis Francuza i stigao do izjednačenja i trećeg seta.

U trećem setu oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, te nije bilo veće prednosti od jednog gema.
Pri rezultatu 5:4 u korist Francuza servirao je Lajović i posle velike borbe i izjednačenja 40:40 izgubio gem na svoj servis, te je Per doneo prvu pobedu Francuskoj.

Sledeći meč igraće Novak Đoković i Gael Monfis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari