Srbija izbačena iz borbe za medalje 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Dejana Savića ubedljivo izgubili četvrtfinale Fajnal-ejta Svetske lige u vaterpolu.

Posle rezultatskog uzleta protiv Australije, na kraju grupne faze završnog turnira, podmlađena i, pred polazak u Strazbur, dodatno oslabljena reprezentacija Srbije vratila se u gubitnički ritam, s tim da ju je poraz od Italije – 7:14 (2:3, 2:3, 2:4, 1:4)  ostavio bez prilike da se bori za 12. odličje u pomenutom FINA takmičenju.

Od početka do kraja današnjeg meča u Strazburu bilo je jasno da sastav bez mnoštva „vodonoša“ sa prošlomesečnog Svetskog prvenstva u Budimpešti ne može ni u čemu da parira aktuelnom planetarnom viceprvaku, koji je na Fajnal-ejt stigao u iskusnijem i jačem sastavu od našeg. Aktuelnoj postavi rekordnog osvajača SL nije išlo s igračem više, u pozicionom napadu, s čovekom manje u bazenu…

A kada je tako onda je težak poraz neminovan, jer trenutni aduti trofejnog selektora Dejana Savića nisu (još) u stanju da se trgnu i odbiju da potonu.

Golove za pobednički tim dali su: Luka Damonte (3), Eduardo di Soma (3), Vinćenco Recuto (2), Đakomo Kanela (1), Luka Marcijali (1), Đakopo Alesijani (1), Filipo Ferero (1), Andrea Fondeli (1), Đakomo Lesijani (1).

Kod poraženih u strelce su se upisali: Gavril Subotić (2), Petar Velkić (1), Đorđe Vučinić (1), Marko Radulović (1), Vasilije Martinović (1) i Nemanja Vico (1).

Sutra i prekosutra, dvostruki olimpijski šampion igraće utakmice za plasman, a onda uz kratku pauzu nastaviti pripreme za važnije prvenstvo Evrope u Splitu, sledećeg meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari