Srbija kandidat za Mundobasket 2023. 1Foto: KSS

Na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije u sredu donete su dve vrlo ambiciozne odluke.

Motivisani srebrom muške i bronzom ženske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju čelnici KSS ozvaničili su odluku da se kandiduju za dobijanje organizacije Evropskog prvenstva za žene 2019. odnosno muškog Mundobasketa 2023.

KSS namerava da samostalno organizuje planetarni šampionat za sedam godina, dok će zajedno sa Slovenijom pokušati da dobije podršku FIBA u ženskoj konkurenciji.

– Najvažnije odluke sa sednice UO su da se Srbija kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva 2023. godine za seniore, kao i da se uputi predlog Košarkaškom savezu Slovenije da sa KS Srbije zajednički konkuriše za organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine za seniorke, pri čemu bi se takmičenje po grupama odvijalo u dve države, a sama završnica i borbe za medalje u Beogradu.

Poseban akcenat stavljen je i na sjajne rezultate u 3×3 košarci, koju je KSS kvalitetno razvio u poslednjih godinu i po dana. Srbija je u tom periodu napredovala na svetskoj FIBA 3×3 rang listi od 13. do prve pozicije. Prvi put je održano i 3×3 prvenstvo Srbije koje je obuhvatalo 29 turnira širom naše zemlje. Uz to, pored seniorske 3×3 reprezentacije, Srbija je nedavno prvi put u istoriji učestvovala i na Evropskom prvenstvu sa ženskom i juniorskom reprezentacijom – zapisano je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari