Srbija na prvom mestu među favoritima za osvajanje Evrobasketa 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Srbija je prvi favorit za osvajanje Evrobasketa. Kontinentalni šampionat biće održan u četiri države, Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj, od 1. do 18. septembra.

Reprezentacija koju će sa klupe predvoditi jedan od najtrofejnijih srpskih trenera Svetislav Pešić biće prilično jaka, piše Sport Klub.

Poslednji u nizu koji je potvrdio učešće je dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić.

On nije jedini najkorisniji igrač nekog takmičenja koji će biti u selekciji Srbije. Pored Jokića Pešić će računati i na Vasilija Micića, najkorisnijeg igrača finalnog turnira Evrolige, kao i na Miloša Teodosića, najkorisnijeg igrača Evrokupa.

Te činjenice „lansirale“ su Srbiju na prvo mesto među favoritima za osvajanje titule na Evrobasketu, iako zbog povrede na kontinentalnom šampionatu neće biti povređenog Bogdana Bogdanovića. Renomirane kladionice nude kvotu 4 na Orlove. Najveći konkurenti Srbiji trebalo bi da budu Francuska (kvota 5,5), Grčka (6), Slovenija (6,5), Španija (10).

Eventualna titula nekih drugih selekcija predstavljala bi iznenađenje. Pa čak i u slučaju da zlatrnu medalju osvoje Litvanija (12), Italija (15), Turska (17), Nemačka (17), Hrvatska (21)…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari