Srbija na Svetsko prvenstvo stiže bez zaraženih koronom: Olakšavajuća vest pred mečeve u Katovicama 1foto: Rukometni savez Srbije

Obavezno testiranje na kovid 19 donelo željene rezultate Orlovima.

Najbolji rukometaši Srbije posle jedne pobede i jednog poraza u kontrolnim duelima sa aktuelnim evropskim prvakom Švedskom, na tlu jednog od domaćina Svetskog prvenstva, odlaze u Poljsku.

Međutim, pre selidbe u Katovice, gde će igrati utakmice prve faze, dužni su bili da ispoštuju kovid protokol Međunardone rukometne federacije i svi do jednog testiraju se na korona virus.

Dobijeni nalazi pokazali su da nijedan reprezentativac naše zemlje i član stručnog štoba, kao ni bilo ko od tehničkog osoblja u njihovoj pratnji nije pozitivan, pa svi u kompletu idu na poprište SP.

Očekuje se samo naknadni dolazak Dejana MIlosavljeva, nakon što je ovaj vrsni golman u Berlinu obavio važne medicinske preglede povređene tetive stopala i dobio dozvolu za učešće na SP.

Sve to u susret mečevima sa Alžirom (13. januar), Nemačkom dva dana kasnije i Katarom (17. januar), u kojima se traži plasman među prve tri ekipe u grupi i prolazak u sledeću rundu šampionata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari