Srbija osigurala polufinale 1Foto: Fonet

Odbojkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Poljske u prvom meču završnice svetske lige rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 25:20, 18:25 i 25:18, i tako zaradili tri boda koja su im osigurala polufinale.

Igrači Nikole Grbića odlično su otvorili meč – dobar servis i blok doneli su im prednost, a greške Poljaka u finišu prvog seta olakšale su im posao da dođu do vođstva. U nastavku usledila je još bolja igra izabranika srpskog tima koji je lako čitao namere domaćina i reprezentacija Srbije se našla na korak do prve pobede na završnom turniru Super lige. Međutim, nakon deset minuta odmora rival je ušao preporođen u meč – sve što im do tog trenutka nije išlo, proradilo je, dok je manjak koncentracije i pad samopouzdanja bio vidan među srpskim odbojkašima. Međutim, Podraščanin i saigrači nisu dozvolili Poljacima preokret kakav su napravili dan ranije protiv Francuza i sada je samo pitanje na kom mestu u grupi će sačekati rivala u polufinalu.

Sledeći protivnik odbojkaša Srbije biće Francuska, aktuelni šampion koji je u prvoj utakmici izgubio od domaćina (3:2) i koga je pobeda Srbije izbacila iz daljeg dela takmičenja. U grupi J, u kojoj su Brazil, SAD i Italija, Evropljani su prvo izgubili od južnoameričkog tima u prvoj utakmici (0:3), a potom dobili Amerikance (3:1) juče, i Italija i Brazil imaju po tri boda. Polufinalne utakmice igraće se u subotu, a finale je na programu u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari