Srbija osvojila prvi ATP Kup u Australiji 1Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je danas ATP kup u Sidneju, pošto su Novak Đoković i Viktor Troicki u odlučujućem meču dublova u finalu pobedili Felisijana Lopesa i Pabla Karena Bustu posle dva seta, 6:3, 6:4.

Srpski tim pobedio je posle sat i 15 minuta.

Španci su dobro počeli, već u prvom gemu prvog seta napravili su brejk, a ubrzo su poveli i sa 3:1. Srpski tim je posle toga zaigrao bolje, vezao je pet gemova i poveo je u meču.

Đoković i Troicki su na početku drugog seta oduzeli servis protivnicima, a zatim su poveli sa 3:1. Oni su sačuvali prednost brejka, poslednji gem u meču osvojili bez izgubljenog poena i ostvarili veliku pobedu.

Srbija osvojila prvi ATP Kup u Australiji 2
Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Đoković je igrao u dublu nedugo nakon što je izjednačio u finalu na 1:1, pobedom protiv protiv Rafaela Nadala sa 6:2, 7:6.

Španija je u finalu povela pošto je Roberto Bautista Agut pobedio Dušana Lajovića sa 7:5, 6:1.

„Ovo je bilo nešto posebno. Ovoga ću se sećati celoga života, ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Imao sam sreće i blagosloven sam što imam divnu krijeru poslednjih 15 godina. Ali igrati za tim, za državu sa nekim od mojih najboljih prijatelja tako dugo, to ne možete da izjednačite ni sa čim“, rekao je Đoković posle meča.

On je istakao i dobru igru Dušana Lajovića u takmičenju.

„Igrao je najbolji tenis na betonu. Neverovatno divan momak, mnogo je uložio rada i truda da bi došao ovde i njegov doprinos je bio veliki“, naveo je Đoković.

Upitan kako će slaviti trofej, Đoković je zahvalio publici na velikoj podršci.

„Mnogo je Srba u Sidneju, Viktor mora da spava, ja ne moram, ako želite da pravite žurku, spreman sam“, našalio se Đoković.

Srbija osvojila prvi ATP Kup u Australiji 3
Foto: EPA-EFE/CRAIG GOLDING

Troicki je rekao da je veliko iskustvo igrati sa Đokovićem.

„Zahvalan sam Novaku što je igrao sa mnom, to je veliko iskustvo. Igrali smo zajedno od devete, 10. godine, deliti takve trenutke sa njim, ne mogu to da opišem. Sećaću se ovoga celog života, nestvarno je. Zahvalan sam celom timu, bez njih mi ovo ne bismo uradili“, naveo je on.

„Usporeno smo počeli meč, pravio sam neke greške ali smo se vratili vrlo snažno, bilo smo koncentrisani i ostali jaki do kraja. Navijači su nam mnogo pomogli. Nije ceo tim ovde, nekoliko prijatelja nam nedostaju, ali nas uvek prate, Janko (Tipsarević), Filip (Krajinović), (Miomir) Kecmanović, (Laslo) Đere. Hvala svima, nadam se da ćemo nastaviti ovako“, dodao je Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari