Srbija posle pet setova bolja od Grčke 1Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Grčke rezultatom 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5) u svojoj poslednjoj utakmici u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Zvanični šampioni Starog kontinenta saznaće sutra ko će im biti rival u osmini finala, nakon što se budu odigrali poslednji mečevi šampionata u grupnoj fazi.

Protivnik Srbije biće trećeplasirani tim iz Grupe C, a , najverovatnije, to će biti olimpijski vicešampion Rusija.

U duelu bez rezultatskog značaja, jer su srpski odbojkaši ranije obezbedili plasman u osminu finala, dok su Grci bili bez šanse da se plasiraju u narednu rundu, ekipa Slobodana Kovača je do četvrtog trijumfa u Grupi A stigla mnogo lakše nego što to rezultat pokazuje.

O razlici u kvalitetu dva tima najbolje govori rezultat poslednjeg seta, u kojem su njegovi igrači iskoristili prvu od devet set lopti.

Kovač je ovaj meč iskoristio da pruži priliku igračima koji nisu provodili puno vremena u igri u dosadašnjem toku prvenstva, ali i da isproba neke taktičke varijante pred eliminacione duele.

Može se reći da se radilo o nešto jačem treningu, naročito kad je u pitanju servis i igra u napadu.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Petar Krsmanović sa 12, Pavle Perić sa 11, Aleksandar Atanasijević sa deset i Uroš Kovačević i Marko Ivović sa po devet poena. Kod Grka se istakao korektor Nikos Zupani sa 17 poena.

Reprezentacija Srbije imaće četiri dana pauze pred meč u osmini finala, 12. septembra u Gdanjsku. Očekuje se da će se do tada ekipi priključiti i kapiten Nemanja Petrić, koji se trenutno nalazi u Beogradu gde se oporavlja od lakše povrede mišića.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari