Srbija "potopila" Crnu Goru i ostala na putu ka Fajnal-ejtu Svetskog kupa 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle poraza od Grčke, Delfini se vratili na pobednički kolosek u kvalifikacijama.

Najbolji vaterpolisti Srbije zabeležili su drugi trijumf na turniru Divizije 1 u Podgorici (8-14. marta), što ih je ostavilo u konkurenciji za završnicu takmičenja u Los Anđelesu.

Prvog dana je savladana Australija (10:6), u drugom kolu su Grci bili bolji od izabranika Uroša Stevanovića (14:16), dok je večeras na bazenu Morača potopljena Crna Gora – 9:11.

Prve dve četvrtine bile su potpuno egal, da bi se podmlađeni sastav dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona u trećoj deonici odlepio (2:5) toliko da su bodovi već bili u džepu.

Strelci za naš tim u važnom duelu bili su: Marko Radulović (3), Vuk Milojević (2), Nemanja Ubović (2), Dušan Mandić (1), Filip Janković (1), Strahinja Rašović (1), Nikola Lukić (1).

U preostale dve runde borbe za dve karte sa Fajnal-ejt, Srbija će se 12. marta sastati sa vodećom Španijom, a dva dana kasnije i sa odgovarajućom ekipom autsajderske Gruzije.

I, ako bude prava stići će do svog primarnog cilja u ovogodišnjem izdanju FINA kupa, uprkos tome što, silom prilika, kvalifikacije odrađuje bez kapitena Nikole Jakšića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari