Srbija upisala prve bodove, trijumf nad Slovencima posle 22 godine 1Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u meču 2. kola Grupe 4 u Beogradu savladala Sloveniju rezultatom 4:1 (1:1).

Na meču koji je odigran pred manje od 10.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ golove za domaće postigli su Mitrović u 24, Milinković-Savić u 56, Jović u 85. i Radonjić u 92. minutu, dok je strelac za goste bio Stojanović u 30. minutu.

Narednu utakmicu u ovom terminu takmičenja u Ligi nacija ekipa selektora Dragana Stojkovića igra u četvrtak 9. juna u Švedskoj (20.45), a „revanš“ sa večerašnjim protivnikom na programu je dva dana kasnije, u istom terminu.

Do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige nacija Srbija je došla u drugom poluvremenu, zahvaljujući fizičkoj dominaciji napadača domaćeg tima u odnosu na čuvare, a naročito u skoku. Čak tri gola postignuta su glavom, od kojih je onaj Sergeja Milinkovića Savića bio očit primer koliko su Piksijevi napadači bili snažniji od rivala.

Selektor Stojković odlučio je da protiv Slovenije izvrši čak osam izmena u odnosu na sastav koji je u petak počeo meč sa Norveškom. Za nacionalni tim debitovali su Đorđe Jovanović u špicu i Erhan Mašović u poslednjoj liniji odbrane. Ipak, ovaj tim nije uspeo da sprovede u delo ono što je njihov trener zamislio, uprkos tome što je imao veći posed lopte i izrazitu terensku dominaciju.

Srbija je povela preko Mitrovića, međutim, desetak minuta kasnije primila je gol koji je još jednom dokazao da je odbrana slabiji deo Stojkovićevog sastava, bez obzira ko nastupa u defanzivnoj liniji.

Već na poluvremenu selektor je shvatio da je đavo odneo šalu, na teren je poslao Tadića, Jovića i Radonjića i vrlo brzo mu se to isplatilo. Već posle desetak minuta domaći su ponovo poveli i do kraja nisu dozvolili protivniku da dođe u priliku da ugrozi Rajkovićev gol.

U finišu utakmice fudbaleri Srbije iskoristili su to što je rival pokušao da dođe do izjednačenja nešto ofanzivnijom taktikom. Iz kontra napada lako su stizali pred kazneni prostor Slovenaca, a dve takve situacije iskoristili su i da dođu do (pre)ubedljivog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari