Srđan Babić odlazi u Almeriju 1Foto: Peđa Milosavljevic / STARSPORT

Imao je i boljih opcija po povratku sa pozajmice iz Portugalije, međutim u Crvenoj zvezdi su smatrali da bi Srđan Babić ove sezone mogao da čini štoperski tandem sa Aleksandrom Dragovićem.
Ipak, samo jedna zvanična utakmica, i to u remiju sa Vojvodinom, razuverila je sve u LJutice Bogdana da je takva mogućnost zaista i ostvariva.
U smiraj letnjeg prelaznog roka, Zvezda je uspela u nameri da dogovori Babićev odlazak, koji će karijeru nastaviti u španskoj Almeriji.

Prema saznanjima Mozzartsporta, visoki štoper u narednih godinu dana nosiće dres španskog drugoligaša Almerije kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Crveno – beli neće odmah profitirati kao u slučaju da su pre dva meseca prihvatila 1.300.000 evra od Brage.

Almerija će srpskom velikanu na ime pozajmice uplatiti 100.000 evra, međutim u slučaju da Srđan Babić odigra više od 40 posto utakmica, a Almerija se plasira u Primeru, klub iz Andaluzije će imati obavezu da otkupi Srđana Babića.

I to za 1.100.000 evra.

Srđan Babić je rođen 22. aprila 1996. godine u Banjaluci, a za Crvenu zvezdu je odigrao ukupno 82 meča uz sedam postignutih golova.

Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a bio je i deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu.

U karijeri je još nastupao za Vojvodinu, Real Sosijedad, Reus i pomenuti Famalikao.

U redovima tima koji se takmiči u Segundi, njemu će saigrač biti nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari