"Srećan sam zbog njega, turnira, navijača...": Nadal pozdravlja povratak Đokovića na Australijan open 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Aktuelni šampion grend slema u Melburnu smatra da je ukidanje zabrane ulaska u zemlju srpskom kolegi prava stvar za tenis.

Sa dva poraza i jednom pobedom, Rafael Nadal je završio učešće na ATP finalu u Torinu i kompletnu sezonu, pa je pred medijima odgovarao na brojna aktuelna pitanja.

Između ostalog je prokomentarisao promenu stava vlasti Australije prema Novaku Đokoviću, koji je početkom ove godine proteran sa Petog kontinenta, nakon što mu je oduzeto medicinsko izuzeće i spočitano mu da bi kao vrhunski sportista i svetski popularna ličnost, nevakcinisan protiv korona virusa, mogao da ojača antivakserski pokret u toj zemlji.

„Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu. Na kraju svega, nije potrebno da pravimo mnogo priče. Iako je prošle godine nastao pravi haos zbog svega što se desilo u Australiji, to nije bilo dobro za naš sport.

Rodžer Federer ne igra više. Ja sam propuštao grend slemove zbog povreda. Prošle godine Novaka Đokovića nije bilo u Australiji. To je prošlost. Srećan sam zbog njega, zbig turnira, zbog navijača. To je sve“, izjavio je Španac sa 22 grend slem titule u karijeri.

Jednu od poslednjih osvojio je upravo na Australijan openu 2022, gde je na najbolji način iskoristio iznuđeno odsustvo njegovog devetostrukog šampiona iz Beograda.

Đoković ima jednu manje krunu sa turnira najviše klase, dok je Švajcarac Federer u sportsku penziju odneo 20 takvih pehara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari