Srpkinje predale krunu, ubedljiva Belgija u polufinalu Evropskog prvenstva 1foto:FIBA basketball

Košarkašice Srbije predale su evropsku krunu u četvrtfinalu Eurobasketa. Belgija je bila mnogo bolja i na ubedljiv način obezbedila je mesto u polufinalu – 93:53.

Ishod utakmice, ispostaviće se, bio je poznat već posle prve četvrtine u kojoj su izabranice Marine Maljković ubacile svega osam poena. Belgijanke su tada stekle kapitalnu prednost (28:8) koji su tokom meča održavale impresivnim izdanjem u napadu.

Srbija je samo na momente delovala kao ekipa sposobna da meč učini zanimljivijim. Saša Čađo je u drugoj deonici vezala tri trojke posle kojih je delovalo da razlika možda može biti smanjena i na ispod deset poena. Ipak, da su zaista kandidatkinje za odličje na Eurobasketu, Belgijanke su automatski pokazale na delu.

Impresivno je izgledala njihova igra u napadu. Višlje, snažnije, tehnički potkovanije Meseman i Linskens činile su sjajan centarski tandem protiv kojeg naše visoke igračice ništa nisu mogle. Samo u prvom poluvremenu, njih dve su zbirno imale  čak 25 poena i devet asistencija.

Da je reprezentacija sa velikim brojem asistencija, Belgija je pokazala već do poluvremena, iskreiravši uspešno čak 19 napada.

Još uvek aktuelne šampionke Evrope, naše igračice defanzivno su delovale potpuno nemoćno. Nisu imale nikakav odgovor na spejsing protivnica, protok lopte i uigrane kretnje bez iste.

Da je misija Srpkinja nemoguća postalo je jasno posle treće deonice. Jeste u tom kvartalu Ivon Anderson ubacila osam poena, međutim, Belgijanke su impresivno šutirale sa distance. Samo u trećoj četvrtini pogodile su šest šuteva za tri poena iz deset pokušaja.

Pred početak poslednje deonice, reprezentacija Srbije imala je ogroman zaostatak (71:45) koji je imao težinu definitivne kapitulacije na prvenstvu Starog kontinenta.

Čitavih pet minuta u poslednjoj deonici naše igračice nisu mogle da ubace ni poen. Belgijanke su serijom 14:0 pokazale da duel za izabranice Marine Maljković može poprimiti katastrofalne obrise (85:45).

Krajnji rezultat je to i pokazao (93:53), a meč će ostati upamćen i po tome što je Ema Meseman ostvarila istorijski tripl-dabl na šampionatu Starog kontinenta (15p, 10as, 13sk).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari