Mađarice košem u poslednjim sekundama meča postale prve polufinalistkinje na Evropskom prvenstvu 1foto:FIBA basketball

Košarkašice Mađarske, uspele su da košem u poslednjim sekundama utakmice, savladaju Češku i plasiraju se u polufinale Evropskog prvenstva – 62:61.

Izuzetno uzbudljiva završnica odigrana je u ljubljanskim Stožicama. Čehinje su umalo uspele da naprave neverovatan preokret, s obzirom na to da su na nekih pet sekundi pre kraja utakmice došle do vođstva 61:60.

Uspele su da tako nadoknade izuzetno veliku razliku koja je trebalo da predstavlja garanciju Mađaricama, s obzirom na to da su sredinom treće deonice vodile sa čak 17 poena prednosti (43:26).

Od tog momenta, Čehinje su zaigrale neupordivo bolje i organizovanije u napadu. Iako ih nije služio šut sa distance, oslonjene na odličnu Stupalovu (20p) kao i Angelovu (13p) došle su nadomak fenomenalnog rezultata.

Ipak, Mađarice su imale poslednji napad na 5,5 sekundi pre kraja meča. Odličan specijal su tako izvele da je neomatano Debora Dubei pogodila sa poludistance. Pokušale su Čehinje nemoguće, ali nisu imale dovoljno vremena.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Amerikanka Gori sa 17 poena, dok je pomenuta Dubei bila još jedina dvocifrena sa 10 poena.

Mađarice su na plasman u polufinale Evropskog prvenstva čekale od 1997. Za mesto u finalu boriće se protiv bolje reprezentacije iz duela Španije i Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari