Srpske odbojkašice doputovale u Beograd (FOTO) 1Foto: Starsport

Odbojkašice Srbije, koje su na prvenstvu sveta u Japanu osvojile zlatnu medalju, doputovale su večeras u Beograd i poručile da im je naredni cilj da pokušaju isti uspeh da ponove za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da je ovo istorijski uspeh i zlato koje smo dugo čekali, jer je prethodna medalja na šampionatima sveta osvojena pre 12 godina, kada su odbojkašice bile treće.

I u budućnosti su nam ambicije na visokom nivou, a glavni cilj i najveća želja je olimpijsko zlato u Tokiju, poručila je Maja Ognjenović.

Ona je istakla da je posle ovog uspeha jasno da je ekipa postala neprikosnovena, jer je i aktuelni prvak Evrope i olimpijski vicešampion.

Kruna bi bila olimpijsko zlato, zaključila je Maja Ognjenović.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić složio se da je ovo ako ne najveći, svakako jedan od najvećih uspeha srpske odbojke. On je istakao da je ekipa dobro ušla u šampionat i iz utakmice u utakmicu svi su imali osećaj da ćemo otići do kraja.

Na kraju smo stigli do finala, koje možda nismo odigrali najboloje, ali smo bili dovoljno dobri da pobedimo, kazao je Terzić.

Komentarišući finalnu utakmicu, on je rekao da je igračicama stalno ponavljao da je najvažnije da se smire, da igraju ono što nama odgovara i da će sigurno pobediti.

To smo konačno uradili u trećem setu, koji smo odigrali dobro i utrli put do pobede, rekao je Terzić.

Zvanično najbolja igračica šampionata Tijana Bošković smatra da je za ovaj veliki uspeh najvažnija bila izvanredna atmosfeta u timu.

Ne znam odakle nam je bila snaga da sve to izdržimo, trebaće nam nekoliko dana da se sve slegne, ali je najvažnije da smo imali sjajnu atmosferu u timu, koja nam nikada nije nedostajala, rekla je Tijana Bošković.

Svečani doček zlatnim odbojkašicama biće priređen u ponedeljak u 18 časova ispred Gradske skupštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari