Srpske rukometašice obavile posao protiv Kameruna na prvenstvu sveta 1Foto: Pixabay/rovin

Pobedom nad Poljskom, na početku borbi u B grupi, ženska rukometna reprezentacija Srbije napravila je krupan korak ka drugom krugu Svetskog prvenstva u Španiji, da bi sinoćnjim, „već viđenim“ trijumfom protiv autsajderskog Kameruna – 43:18 (19:9) i teoretski obezbedila ostanak na takmičenju.

Samo je pitanje koliko će bodova preneti u novu grupu, da li postojeću zalihu ili više, u zavisnoti od toga šta sutra bude napravila protiv favorizovane i, takođe, maksimalne Rusije.

Afrikanke su odolevale dok su imale energije i ideja, tj. dok ekipa Uroša Bergara nije uhvatila pravi ritam i podesila šut. Vođstvo „orlica“ nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje, već je samo brže ili sporije raslo do ogromnih +25, a kako je slovenački trener na selektorskoj klupi minutažom testirao i mlađe igračice iz ionako podmlađenog sastava, puno se devojaka upisalo u strelce.

Zablistale su sestre Agbaba, Marija sa sedam i Jelena sa dva manje gola, dok je Aleksandra Stamenić, iako manje efikasna (4), zbog ukupnog doprinosa, proglašena za najbolju na utakmici. Kod rivalki se izdvojila Karihma Eko (7).

Reprezentaciju Srbije, ali i Rusiju i Poljsku, u narednoj fazi takmičenja čekaju Slovenija, Crna Gora i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari