Srpski fudbal prokockao šansu da ima dva kluba u Ligi šampiona: TSC protiv Brage nije mogao bolje, a da li je mogao gore? 1Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Fudbaleri TSC-a nisu se obrukali u Portugalu protiv Brage (0:3) u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, vicešampion Srbije doživeo je na gostovanju u Portugalu težak poraz od kog će rezultatski samo čudom moći da se oporavi u revanšu sledeće nedelje.

Srpski fudbal je formalno prokockao šansu da prvi put u istoriji ima dva kluba u grupnoj fazi Lige šampiona. Ali, suštinski je veliko pitnje da li je takvu šansu uopšte i mogao da iskoristi.

Trener TSC-a Žarko Lazetić je doktorski postavio taktiku protiv Brage. Na terenu se jasno videlo da svaki igrač ima svoj zadatak, da je ideja da se ide u brze kontranapade, dok se prilazi svom golu sistematski zatvaraju u širokom opsegu van 16 metara.

Klub iz Bačke Topole mogao je bolje da prođe protiv Brage da se u prvom poluvremenu nisu desila dva minuta „pomračenja“, pada koncetracije koji je koštao dva gola. Da je na klupi Lazetić kojim slučajem imao kvalitetnija rešenja, možda se ni treći gol ne bi primio, ali to se sada sve svodi na naklapanje šta bi bilo kad bi bilo…

Braga je jednostavno za nekoliko klasa iznad TSC-a. Neki drugi domaći klub verovatno bi primio daleko više od tri gola da nije došao taktički i fizički pripremljen kao što je to u utorak bio TSC.

– Čestitam Bragi na zasluženoj pobedi. U fudbalu, sportu, nikada ne smete da se predati, tako da nećemo da kažemo da je sve izgubljeno za nas. Žao mi je što smo primili treći gol, olakšali smo protivniku i to u delu utakmice kada smo igrali bolje. U drugom poluvremenu smo bili bolji nego u prvom. Čestitao bih mojim igračima, dali su sve od sebe protiv velikog protivnika. Da bi se pobedilo nije dovoljno samo to želeti. Braga je pokazala da je ekipa sa mnogo kvaliteta, sa igračima visoke klase, vrednosti i potencijala. Ona je kao Zvezda i Partizan u Srbiji – rekao je Lazetić posle utakmice.

TSC očekuje i revanš protiv Brage koji će takođe biti odlična škola za iskušenja u plej ofu za Ligu Evrope.

Viceprvak Srbije dobiće u nastavku sezone evropske rivale koji su bliži renomeu srpskog fudbala i sa kojima će moći da se ravnopravno „tuče“ na fudbalskom terenu.

Braga kao klub koji više od dve decenije konstatno igra u evropskim kupovima zasluženo će nastaviti svoj put ka Ligi šampiona. A po onome što smo u utorak videli, verovatno će postati učesnik grupne faze Lige šampiona, gde sigurno nikome neće biti lak zalogaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari