Srpski okršaj u Minhenu 1Dejan Radonjić Foto: EPA-EFE SEDAT SUNA

Fenerbahče bi u Minhenu protiv Bajerna (20.30) mogao da ispiše istoriju Evrolige. Pobedom bi i teoretski obezbedio plasman u plej-of rundu i to devet kola pre kraja prve faze, što se u ovom formatu Evrolige još uvek nije nikome pošlo za rukom.

Bajern za razliku od turske ekipe nema taj komoditet da može se opusti. Bavarci su na sedmoj poziciji koja ih vodi u plej-of, ali bi i u slučaju poraza lako mogli da skliznu na deseto mesto i da se uoči finiša ligaškog dela sezone nađu u „nebranom grožđu“. Iako je Fenerbahče na čijoj klupi sedi Željko Obradović favorit, trener Bajerna Dejan Radonjić tvrdi da je ovaj meč velika šansa za njegove igrače.

– Može se dogoditi da nam upravo Fenerbahče bude protivnik u plej-ofu. Zato je ova utakmica pravi test i za mene i za igrače. Tim Željka Obradovića igra impresivno, ali ipak ima dva poraza, tako da nije nepobediv – rekao je Radonjić.

Iako ćemo na klupama Bajerna i Fenerbahčea gledati trenerski okršaj bivših stratega Crvene zvezde i Partizana, na parketu ćemo takođe gledati susret srpskih košarkaša – Nemanje Dangubića i Vladimira Lučića u nemačkom klubu i Marka Gudurića i Nikolu Kalinić u turskoj ekipi.

– Tenzija je sve veća kako smo ušli u drugi deo sezone. Sada tek nemamo pravo na grešku i moramo svakoj utakmici pristupiti kao da je odlučujuća. Očekuju nas u narednim mesecima završne borbe i u Evroligi i u prvenstvu Turske i sigurno će to biti veoma naporan period – rekao je Kalinić.

Zanimljiv meč očekuje se i u Atini gde Olimpijakos dočekuje Barselonu (20.00). Grci su u sred Katalonije prošlog oktobra odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i ostvarili pobedu (69:60). Trener Barselone Svetislav Pešić tada je za poraz „okrivio“ košarkaša Olimpijakosa Nikolu Milutinova koji je bio najbolji pojedinac meča.

– Videli smo da Olimpijakos nije lak protivnik. Utakmica u Barseloni nam je najbolja škola šta treba da promenimo i kako da odigramo u Atini. Iako smo i tada igrali dobru odbranu, moraćemo ovaj put još bolje – rekao je Pešić uoči večerašnjeg meča.

Veseli ostao u Turskoj

Jan Veseli nije sa ekipom Fenerbahčea otputovao u Minhen na meč protiv Bajerna. Bivši košarkaš Partizana povredio je koleno i moraće da bude podvrgnut operativnom zahvatu posle koga će prema procenama lekara pauzirati šest nedelja. Veseli je ove sezone za Fenerbahče u proseku postizao 14,8 poena po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari