Srpski omladinci počeli evropsku misiju 1foto: FSS/UEFA

Reprezentacija Srbije otputovala na kontinentalni šampionat za fudbalere do 19 godina, gde će probati da izvadi vizu za Mundijal.

Najbolji omladinci naše zemlje već su ispunili primarni cilj, plasmanom na EURO, ali će u Slovačkoj (18.jun – 1.jul) probati i da uđu u polufinale, što bi im donelo učešće na planetarnom takmičenju u Indoneziji za igrače do 20 leta, sledeće godine.

„Uradili smo već dosta lepih stvari, ali možemo da ostvarimo još mnogo. Na dobrom smo putu, imamo dovoljno motiva da napravimo nešto veliko. Moramo da ostanemo skromni i stabilni. Na taj način smo prišli i mečevima u Holandiji i uspeli da dođemo do prvog mesta“, reči su selektora Aleksandra Jovića.

A naredna dela njega i njegovih pulena videćemo u u meču sa Izraelom (19. jun), utakmici sa Engleskom (22) i duelu sa Austrijom (25), u mestu Vihnje.

Boje Srbije u Slovačkoj braniće: GOLMANIi: Ognjen Lukić (Radnički, Kragujevac), Marko Ćopić (Crvena zvezda), Matija Gočmanac (Teleoptik), DEFANZIVCI: Stefan Leković (Grafičar), Mihajlo Ilić (Partizan), Andrej Đurić (Crvena zvezda), Bojan Kovačević (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Nemanja Krsmanović (TSC), VEZISTI: Vladimir Miletić (Vojvodina), Nikola Petković (Čukarički), Nikola Stanković (Crvena zvezda), Nikola Knežević (Grafičar), Đorđe Gordić (Mladost, Lučani), Igor Miladinović (Čukarički), Dario Grgić (Čukarički), NAPADAČI: Nemanja Motika (Crvena zvezda), Ognjen Ajdar (Čukarički), Marko Lazetić (Milan, Italija), Petar Ratkov (TSC), Nikola Jojić (Mladost, Lučani).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari