Srpski vaterpolisti kreću s odbranom titule u Svetskoj ligi 1Foto: STARSPORT

Od 18 izdanja Svetske lige u vaterpolu samo šest je završeno bez intoniranja himne naše zemlje – od čega je Srbija posle razlaza sa Crnom Gorom čak 10 puta sama uzimala titulu – pa bi sve osim pobede na večerašnjeg gostovanju Holandiji u prvom kolu nove sezone ovog FINA takmičenja bilo prvoklasna senzacija.

– Lepo je da se vidimo, treniramo i odigramo susret u kojem smo favoriti. Na Holandiju ipak mora da se obrati pažnja. Vodi ih njihov velikan Van der Mer, dosta ulažu i pokušaće da na kvalifikacionom turniru u Roterdamu izbore olimpijsku vizu. To neće biti lako, ali je jasno da žele napred. Mi ćemo imati sastanak, igraći će znati plan rada do Olimpijskih igara u Tokiju. Do kraja godine nas očekuje početak priprema za Evropsko prvenstvo, turneja po Americi i susret sa Hrvatskom u Svetskoj ligi – sve je u izjavi za Vaterpolo savez Srbije objasnio naš trofejni selektor Dejan Savić.

Inače, ideolog igre branioca zlata u SL i našeg prvog kolektivnog sporta sa izvađenom „vizom“ za OI odlučio je da se u ovoj akciji osloni na najjači sastav: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari