Srpski zvaničnici čestitali Ivani Vuleti na osvojenoj zlatnoj medalji 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Zvaničnici Srbije čestitali su danas Ivani Vuleti osvajanje zlatne medalje u skoku u dalj na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti.

„Poštovana Ivana, u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, od srca Vam čestitam veličanstvenu pobedu i osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, kojom ste Srbiji doneli najveći atletski uspeh u istoriji! Vaša zemlja je ponosna na Vas i zahvalna jer ste joj, po ko zna koji put, doneli ogromnu radost. Želim Vam još mnogo novih pobeda u budućnosti“, navodi se u čestitki predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Ivani Vuleti zlatnu medalju čestitao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

„Draga Ivana, od srca Vam čestitam osvajanje zlatne medalje i šampionske titule na Svetskom prvenstvu! Zlatnim skokom od 7,14 metar ispisali ste nove stranice istorije srpske, ali i svetske atletike i dokazali da ste neprikosnovena kraljica skoka udalj. Beskrajno Vam hvala za ogromnu radost i sreću koju ste doneli Srbiji i srpskom narodu! Ponosimo se Vama i Vašim uspehom“, poručio je Dačić.

Prethodno je Vuleti čestitao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ocenivši da je „prva medalja za Srbiju na WABUDAPEST23 i najveći uspeh srpske atletike“.

„Hvala Vam, draga Ivana, na ovoj velikoj radosti i uspehu koji ste nam darovali! Neka ova pobeda bude inspiracija za ceo naš tim, kao i za sve naše buduće šampione. Tako se voli Srbija! Idemo dalje“, poručio je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić takođe je čestitao Ivani Vuleti osvojenu zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti i ocenio da je to kruna svega što je dosad uradila za nacionalni sport.

„Ovo je kruna svega što je Ivana učinila za srpski sport. Naša najveća atletičarka i zasigurno jedna od najvećih svetskih atletičarki još jednom je dokazala šta znači istrajavati i boriti se za svoju zemlju. Kruna svega što je do sada činila za naš sport predstavlja ovo, dugo očekivano zlato na Svetskom prvenstvu“, poručio je Šapić, uz „iskrene čestitke i iskrenu zahvalnost Ivani”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari