Šta je potrebno da bi se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo u košarci? 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije je posle pobeda nad Grčkom i Turskom u prva dva meča I grupe kvalifikacija prišla korak bliže plasmanu na Svetsko prvenstvo koje se igra od 25. avgusta do 10. septembra sledeće godine.

U novoformiranoj grupi I nalazi se ukupno šest selekcija, od kojih će tri prvoplasirane izboriti učešće na Mundobasketu. Posle pobeda Srbije, Grčke i Letonije stanje na tabeli izgleda ovako: Letonija 5-1, Grčka 4-2, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

Da bi Srbija ušla u Top 3, moraće da ima bar jednu pobedu više od Belgijanaca koji imaju bolji međusobni skor od našeg tima. Ekipu Svetislava Pešića u novembru očekuje gostovanje Velikoj Britaniji i duel sa Turskom na svom terenu.

Selektor tada neće moći da računa na Nikolu Jokića i većinu evroligaških igrača, što bi mogao da bude veliki problem.

Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada će reprezentacija Srbije imati teško gostovanje u Grčkoj i na kraju dočekati Veliku Britaniju u poslednjem kolu.

Što se tiče Belgije, u novembru će gostovati u Turskoj, pa zatim dočekati Grčku. Ako Turska i Grčka ostvare očekivane pobede, onda bi Srbiji bio otvoren put ka Svetskom prvenstvu, ali će morati da u preostala četiri meča upišu pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari