Šta povezuje "osvetnika" Feliksa, Veljka Paunovića i Atletiko iz Madrida? 1Foto: EPA-EFE/OSCAR PIPKIN

Od kada se madridski Atletiko 2017. preselio sa stadiona „Visente Kalderon“ na novi Metropolitano nije ga zadesio ubedljiviji poraz u 168 utakmica.

Barselona ga je preslišala u 29. kolu španskog fudbalskog prvenstva s 3:0.

Ponovo je jedan od junaka katalonskog tima bio portugalski napadač Žoao Feliks (24), koji je i dalje igrač Atletika, ali na pozajmici do kraja sezone.

U prvom delu šampionata bio je jedini strelac na meču na Monžuiku, a na Metropolitanu prvi.

To su njegove slatke osvete Atletiku, koji ga je u leto 2019. doveo iz Benfike za 127 miliona evra kao jednog od najdarovitijih golgetera Evrope, a sada ga se odriče.

U drugom polugođu prošle sezone dat je na revers i Čelsiju.

U Atletiku je sputavan da se istakne u punoj raskoši svog talenta, a u Barseloni je kao na slobodi iz ropstva. Mnogo puta je predočavao da su mu dani u Madridu bili teški i da se Atletiko nije lepo poneo prema njemu.

Sada je jedan među onim bivšim igračima madridskih „jorgandžija“ koji su im u istoj sezoni dali gol  u oba okršaja u domaćem prvenstvu.

Šta povezuje "osvetnika" Feliksa, Veljka Paunovića i Atletiko iz Madrida? 2
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

U dvehiljaditim to je bio i Đoan Kapdevila. Bio je u Atletiku od 1999. do 2001, a onda je otišao u La Korunju. U sezoni 2005/06. postigao je po gol oba puta, prvi put i jedini, kao Feliks, za pobedu u Galiciji.

Veljko Paunović je u leto 1996. s 19 godina došao u šampionski Atletiko, kome su krunu doneli trener Radomir Antić i otkrovenje Milinko Pantić.

Posle dve sezone, kad Antića i Pantića više nije bilo u Atletiku, ali su stigli Zoran Njeguš i Vladimir Jugović, novi trener Italijan Arigo Saki ga je poslao na jednogodišnju pozajmicu u Majorku, gde je već igrao Jovan Stanković (kasnije i on pristupio Atletiku).

Majorka je u prvom delu sezone 1998/99. slistila Atletiko na Balearima s 4:0, a po gol su postigli i Paunović i Stanković.

U drugom delu šampionata, kad Saki već nije bio za kormilom, pobeda se slavila i na „Kalderonu“. Bilo je 2:1, a sve je rešeno Paunovićevim pogotkom već u 29. minutu.

Majorka je zauzela treće mesto, a Atletiko tek 13.

Paunović se zatim vratio u Madrid.

U devedesetim se tako istakao i Sebastijan Losada, dete Reala, koji je Atletiku igrao skromno u sezoni 1991/92. Strelac u obe utakmice protiv bivšeg kluba bio je u Selti 1993/94, u timu s Vladimirom Gudeljom (gol u Madridu – 2:3) i Miloradom Ratkovićem (gol na Balaidosu – 3:2).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari