Šta treba Đokoviću da bi se vratio na vrh ATP liste posle Rolan Garosa: Neophodno da osvoji titulu, po nekim računicama dovoljno i finale 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Novak Đoković će na predstojećem Rolan Garosu imati priliku da ostvari svoj treći trijumf na ovom turniru, da dođe do 23. titule na jednom od grend slem turnira, ali i da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Đoković se trenutno nalazi na trećem mestu na ATP listi, iza Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva, a šansu da posle Otvorenog prvenstva Fancuske dođe do vrha ima i Grk Stefanos Cicipas.

Srpski teniser može da se vrati na prvo mesto pod dva uslova. Jedan je da pobedi Alkarasa u polufinalu, a zatim osvoji trofej, a drugi da mladi Španac ispadne pre četvrtfinala, Danil Medvedev pre finala, a da se Đoković plasira u finale.

Alkaras će sačuvati prvo mesto osvajanjem turnira u Parizu, ali i pod uslovom da se plasira u polufinle, Medvedev ne dođe do finala, a Đoković ne osvoji titulu.

Rusu titula garantuje povratak na vrh. Takođe, finale bi mu bilo dovoljno ukoliko mu rivali u meču za trofej ne budu Đoković ili Alkaras. Ukoliko Medvedev stigne do polufinala, Alkaras mora da ispadne pre polufinala, a Đoković ne sme da osvoji titulu. U nekim kombinacijama Rusu bi odgovarao i plasman u četvrtfinale, ali u tom slučaju Španac mora da ispadne u prva dva kola, a Đoković pre finala.

Stefanos Cicipas će posle Rolan Garosa biti svetski igrač broj jedan ukoliko pobedi u Parizu, a Alkaras ispadne pre osmine finala i Medvedev pre polufinala.

Srpski teniser je na čelu ATP liste proveo rekordnih 387 nedelja, a u ponedeljak ga je na vrhu smenio Karlos Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari