Stadion Mačve po posećenosti odmah iza beogradskih "večitih" 1

Po broju klubova u najvišem rangu kao i broju prisutnih gledalaca Šabac se dokazao kao grad sporta.

 Šapčane je najviše obradovao povratak FK Mačve u najelitnije takmičenje, i to posle 65 godina. Po nezvaničnim informacijama stadion Mačve je treći po broju posetilaca, posle Crvene zvezde i Partizana.

Utakmice u Superligi i Kupu u proseku imaju oko tri hiljade gledalaca, a rekordne posete ostvarene su na mečevima sa Crvenom zvezdom (oko 8.000 gledalaca) kao i sa Partizanom, čijem gostovanju je prisustvovalo oko 5.500 gledalaca. Gradska uprava potrudila se da Mačva igra utakmice kod kuće jer su ekspresno završene tribine i ispoštovani ostali uslovi za ovu ligu, a Fudbalski savez je donirao oko 160.000 evra za nabavku LED osvetljenja, prvog u Srbiji.

Veliku posetu beleže i konjičke trke na šabačkom hipodromu, koje u proseku prati više od dve hiljade gledalaca. Rukometaši Metaloplastike imaju vernu publiku, oko hiljadu gledalaca u Hali „Zorka“, dok utakmice Medicinara, prošlogodišnjeg prvaka, gleda oko 600 navijača u hali Šabačke gimnazije. Izuzetna posetu za ovdašnje prilike beleži se i na nadmetanjima Vaterpolo kluba Šabac, koja posećuje 800 gledalaca u proseku. Ovaj klub posle deset godina treniranja i utakmica u drugim bazenima igra najkvalitetniju regionalnu i domaću ligu. Grad je uložio tri miliona evra u izgradnju bazena, a pored toga omogućio da oko tri hiljade mališana nauče da plivaju.

Inače, iz gradskog budžeta, koji iznosi 3,1 milijardu, za fizičku kulturu se izdvaja 157,5 miliona dinara. Za Sportski savez daje se 18,5 miliona dinara, a za klubove od posebnog značaja redom se izdvaja: za Mačvu 20 miliona dinara, RK Metaloplastika 12 miliona, ŽRK Medicinar 8,5 miliona, VK Šabac 7,5 miliona, Kajak klub Zorka 3,7 miliona dinara i OKK Šabac tri miliona dinara. Pored toga, iz gradskog budžeta finansira se još oko 50 sportskih klubova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari