Stahovski sa ratišta branio Đokovića 1EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Ukrajinski teniser priključio se polemici američkog novinara i supruge sedmostrukog šampiona Vimbldona.

Posle dobijenog finala protiv NIka Kirjosa, poznati američki novinar Ben Rotenberg, popularan i zbog svog (često prekomernog) kritičkog stava prema liku i delima Novaka Đokovića, označio je Srbina kao simbol antivakserskog pokreta, imajući na umu njegovu još jednom ponovljenu odluku da se ne vakciniše protiv korona virusa. Ma koliko ga je to takimičarski koštalo i tek će da košta ove sezone.

Njegovo oglašavanje na Tviteru ražestilo je Jelenu Đoković, pa mu je putem iste društvene mreže odgovorrila da je tu „titulu“ Đokoviću dao sam Rotenberg, te da osvajač (ukupno) 21, Rolan Garosa, Australijan opena, Vimbldona i US opena nikada nije želeo da bude uzor ljudima koji ne žele da se vakcinišu (ne samo protiv kovida 19).

Sergej Stahovski, Novakov prijatelj i kolega već mesecima angažovan na ratištu u rodnoj mu Ukrajini, ispratio je iz daleka ovu polemiku, pa zauzeo stranu u pomenutom verbalnom sukobu.

„Obo mora da boli..“, napisao je Stahovski u pauzi ratovanja sa Rusijom, uz Đokovićevu sliku sa pobedničkim peharom sa jedinog grend slema na travi i tagovanje pomenutog američkog novinara.

Inače, Stahovski i Rotenberg su vojevali i tokom poslednjeg grend slema u Melburnu, kada je Novak dobio regularno medicinsko izuzeće tamošnjih nadležnih službi, pa ostao bez istog, u dva navrata boravio u pritvoru i na kraju, sudskom odlukom, deportovan iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari