Stanković: Murinjo voli Srbe jer se ničega ne plaše 1Foto: BETA/AP/Thanassis Stavrakis

Vole italijanski novinari da na brojne teme, vezane za nastupe ili transfere srpskih fudbalera, kao i trenera na Apeninsko poluostrvo porazgovaraju sa Dejanom Stankovićem. Trener Crvene zvezde im rado izlazi u susret, a zbog te činjenice nije izbegnuta ni razmena mišljenja u vezi sa potencijalnim transferom Nemanje Matića u Romu.

Žoze Murinjo je „kumovao“ svojevremenom dolasku Matića iz Benfike u Čelsi, potom ga je poveo sa sobom u Mančester junajted, a činjenicu da Srbin neće ostati na Old trafordu, Portugalac želi da iskoristi kako bi ga angažovao u Romi.

Stanković je radio sa Murinjom u Interu, iako možda i nije bio lider, izgradili su takav odnos da su i danas u konataktu.

„Murinjo želi Matića jer on ima dva fundamentalna kvaliteta: pouzdanost i lojalnost. To znači da može da mu se veruje i na terenu i u svlačionici, da je ozbiljna ličnost, sa pravim vrednostima. Žoze vrlo dobor zna da je Nemanja ratnik. A takve on voli“, objasnio je Stanković za Gazeto delo Sport razloge potencijalnog transfera Matića u Romu.

Kada su igrački kvaliteti nekadašnjeg srpskog reprezentativca u pitanju, Stanković nema ni najmanju sumnju u to da li bi se Nemanja prilagodio zahtevima Serije A.

„Prvi pas da pokrene manevar, brz je kada treba krenuti po drugu loptu, ima dobru glavu. Zahvaljujući fizici, odlično štiti odbranu. Priznajem, baš me zanima kako će da se snađe u italijanskom fudbalu, iako ne sumnjam da će dobro proći.“

Činjenica je i da u poslednje vreme italijanski fudbal sve više prija srpskim fudbalerima. Murinjo je među onima koji cene ljudske i igračke kvalitete fudbalera iz naše države.

„Lojalnost, ponos štaviše. Ničega se ne plašimo. Mi Srbi volimo da se šalimo, pa sebe nazivamo Romima, jer bismo sve učinili za pobedu. Žoze obožava takve fudbalere. On voli ljude s j…a. Oni mogu da te odvedu na viši nivo. Matić je takav. Nije bitno da li si igrao dobro ili loše, to se zaboravlja, rezultat ostaje. Naravno, kada igraš dobro to ti pomaže da pobediš, ali… Sad kad sam trener svesniji sam određenih dinamika.“

Stanković je prokomentarisao i mogućnost da se naredne sezone u gradskom derbiju Rima sastanu Matić u dresu Rome i Sergej Milinković Savić u opremi Lacija.

„Prijatelji su, ali ako Sergej ostane u Laciju, biće to meč koji ne bi smeo da se propusti“, podvukao je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari