Stanković: Najvažnije je da bodovi ostanu kod kuće 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da će svi igrači koji su nastupali za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biti u konkrenciji za tim koji će u subotu (20.00) igrati sa Proleterom na stadionu „Rajko Mitić“.

„Odmorili smo, radili smo dosta dobro u ovom periodu. Imali smo repreprezentativce koji su se bez problema vratili u Beograd. Znate kakvo je stanje zbog korone, menja se iz dana u dan, ali svi su uspeli da se vrate.

Videćemo koliko su umorni, ali u svakom slučaju imamo igrače koji su spremni za utakmicu protiv Proletera“. rekao je Stanković najavljujući meč sa ekipom iz Novog Sada.

Trener crveno-belih dodao je da je serija dobrih rezultata dodatno podigla samopouzdanje njegovog tima.

„Sigurno je da su dobra igra i dobar rezultat penicilin sve, pogotovo za samopouzdanje i za glavu. Na kraju, nije bilo bitno kako igramo, lepo ili ružno, samo je bilo bitno da donesemo bodove kući. Igra na Banovom brdu je bila lep pokazatelj kako ekipa treba da izgleda od prvog do poslednjeg minuta.

Uvek pričamo da u prvenstvu igramo protiv niskog bloka i dobro otvaranje utakmice donosi prednost, da budeš mirniji i onda da igraš lepršavije i lepše za oko. U prethodnom kolu smo gol dali pred kraj prvog poluvremena, stvorili smo dosta šansi i nismo odustali. To je zaista izgledalo fenomenalno i tome ćemo težiti“.

Iako niko od prvotimaca nije povređen može se očekivati da meč sa Proleterom neće početi igrači koji su umorni od puta.

„Svi konkurišu za utakmicu, nemamo problema sa povredama, možemo da imamo problema sa umorom, i činjenicom kako će se osećati igrači posle napornog puta.

Pre svega mislim na Degeneka, Borjana, Kangu i Bena. Borjan je poslednji stigao, ako je umoran imamo Popovića i Gordića, oni su u svakom trenutku spremni da stanu na gol“, izjavio je prvi stručnjak crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari