Stanković: Odigrali smo perfektno 1UEFA Europa League football match between Crvena Zvezda and Braga 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde prezadovoljan rezultatom, ali i taktičkim držanjem ekipe protiv Brage.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković slavodobitno je podvukao crtu ispod pobede nad portugalskim timom u prvom kolu F grupe Lige Evrope (2:0), ali i na indirektan način pecnuo kritičare igre svog tima.

„Ne bih želeo da se neko igra sa našom inteligencijom jer je Braga četvrta u Portugaliji. Rekao sam da ćemo rizikovati, kazao sam i da će doći momenat u kojem ćemo biti mnogo u problemu, i da ćemo uspeti ako to preguramo. Tako je i bilo“. 

„Ovo je velika pobeda. Navijači su nam dali vetar u leđa. „Marakana“ treba adrenalin da pretvori u snagu, a ne u strah. Večeras je i bilo tako.“

„Odigrali smo perfektno i čestitam momcima. Prezadovoljan sam. Bio sam optimista, znao sam da treba da se poklopi mnogo stvari da bih dobio Bragu, ali sam verovao i uspeli smo“, rekao je mladi stručnjak medijima posle slavlja na „Rajku Mitiću“.

Vodeći pogodak Milana Rodića, posle kornera koji je izveo Gelor Kanga, otvorio je u potpunosti utakmicu, a crveno-beli su pokazali da im je prekid ponovo važan adut u ofanzivi.

„Roda je igrač koji ne odustaje. Drago mi je zbog njega i svih momaka. Sale, Mića, svi igrači, izgurali su do kraja i ostvarili smo dobar početak u grupnoj fazi Lige Evrope.“

„Morali smo da imamo mnogo strpljenja, da dobro stojimo iza lopte, da smanjimo greške protiv veoma brzih igrača. Dobro su nas i prostudirali, po petorica su kretala u kontru kad god golman uhvati loptu“.

Strateg crveno-belih tvrdi da takvi pogoci nisu najjači štih četvorostrukog uzastopnog prvaka naše zemlje.

„Radimo na prekidu i postigli smo gol protiv rivala protiv kojeg su možda i najmanje šanse, koji ima visoke igrače. Ipak, prekid nije naše najjače oružje, imamo i drugih kvaliteta. Stajanje iza lopte, sekundarna tranzicija i nešto što ne smem da kažem su glavni naši aduti“.

Vodeći pogodak brzo je neutralisao odgovor Brage, ali izjednačenje nije zatreslo tlo pod nogama Ivaniću, Kataiju, Dragoviću, Borjanu i ostalima.

„Dobija se sa 11 i gubi se sa 11, moglo je posle greške Sanoga njih troje da reaguje. Napor u 70. minutu je ogroman. Fenomenalna mi je reakcija posle primljenog gola.“.

„Mnogi bi se povukli, sklonili, mi smo naprotiv, dodali gas. Nekada te i bog nagradi kada se dobro izmučiš“, podseća Stanković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari