rošao je 167. veliti derbi, u kom vodeća Crvena zvezda nije ozbiljnije ugrozila Partizan, ali je uspela u nameri da sačuva svoju mrežu i zadržala se na dva boda razlike u odnosu na komšije, pa i dalje ima veće šanse da u preostalih šest kola plej-ofa još jednu šampionsku trku reši u svoju korist.

Mada nema zvaničnih izjava tog tipa, u taboru crveno-belih ubeđeni su da je tim subotnjim remijem odbijen poslednji ozbiljan napad drugoplasiranog na njihovu petu titulu u nizu i da, iza kulisa takmičarskih borbi, mogu da ubrzaju kadriranje za ono što ih, veruju vrlo izvesno, čeka u ponovnoj trci za Ligu šampiona.

Na terenu, međutim, treba danas nastaviti ovosezonsku pobedničku seriju u duelima sa žilavim TSC-om, kome je u avgustu lako uzet „skalp“, a u decembru tek posle dva vođstva sastava iz Bačke Topole, da bi domaćin susreta 2. kola plej-ofa u Kupu Srbije „digao ruke u vis“ tek posle isključenja Đakovca.

– Kada se igra plej-of, sve utakmice su teže, bolje i intenzivnije, tako će biti i protiv TSC-a. Međutim, ne menjamo naš cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas čeka kvalitetna ekipa koja uvek igra fudbal, ko god da im je protivnik. Bićemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ono što pripreme. Idemo motivisani i spremni za meč u Bačku Topolu – napominje trener Dejan Stanković, uz kratak osvrt na njihov duel u drugom takmičenju.

– Dobili smo meč sa 4:0, tako da i rezultat dovoljno govori, ali siguran san da ćemo sada dobiti jači otpor.

Na „Rajku Mitiću“ su svesni razlike u kvalitetu prvopozivaca, budžetu, ponudi rezervista, statusu i uticaju na ovdašnjoj sceni… na umu im je i dosadašnji dominatan skor u megdanima sa predstojećim protivnikom, pa baš zato ključ uspeha traže u mentalnoj spremnosti za prvih 90 minuta nakon derbija.

– Mnogo bitan trenutak i zaista nam je svaki navijač, dlan, glas važan kako bi nam dao vetar u leđa. Siguran sam da će oni ponovo biti za 10, ali je sad trenutak da se skupimo zajedno. Imamo šest utakmica do cilja.

Hroničari Zvezdine igre vide probleme u napadačkoj liniji, jer umesto da golove daju centarfori Ohi i Pavkov to u poslednje vreme čine vezni fudbaleri, pa i članovi zadnje linije.

– Imamo napadače koji mnogo rade za ekipu i to se možda nekad i ne vidi. Ohiju fali gol, ali to ne menja da li će početi utakmicu ili ne. Izvešću najboljih 11 igrača bez Rodića koji ima kartone, ali ćemo probati i njegov izostanak da nadomestimo na pravi način. Svi ostali su spremni.

Na kraju, Stanković je ponovio da ga ne dotiču komentari o ružnoj i bezopasnoj partiji protiv Partizana, jer važnijim smatra to što je Zvezda sačuvala prednost na tabeli.

– Kada je u igri titula, nekada užitak može i mora da izostane. Veliki ulog je bio u igri, i svi oni koji komentarišu moraju da budu svesni da smo u januaru bili na minus pet i da nam je to konstatno bilo u glavi. Sad smo na plus dva i ne vidim zbog čega bi padali sa moralom i ne verovali u sebe. Uradili smo ono najteže – prestigli večitog rivala – rezimira osvajač duple krune sa crveno-belima.

Superliga – 32. kolo

* plej-of

TSC – Crvena zvezda 16.00

Partizan – Čukarički 18.05

Napredak – Radnički (N) 18.30

* plej-aut

Proleter – Radnik 16.00

četvrtak

* plej-of

Voždovac – Vojvodina 19.05

* plej-aut

Radnički 1923 – Kolubara 15.00

Metalac – Spartak 17.00

Novi Pazar – Madost 17.00

Tabela: C. zvezda 82, Partizan 80, Čukarički 54, TSC 44, Vojvodina 42, Radnički (N) 41, Voždovac 41, Napredak 37, Mladost 37, Radnik 37, Kolubara 37, Spartak 34, Radnički 1923 31, Proleter 30, Novi Pazar 28, Metalac 27.

Žarko Lazetić: Da uradimo nešto veliko

– Šta reći kada igrate protiv ekipe koja je šampion poslednje četiri godine, vrlo retko gubi ili igra nerešeno, a Partizan kao naš drugi najbolji tim uz Zvezdu nije uspeo da joj da gol na dve utakmice ovog proleća… Mi ćemo se potruditi da se pokažemo u najboljem svetlu, pre svega, ne želimo da izgubimo priliku da pobedimo Crvenu zvezdu, jer to se retko dešava. Želimo da uradimo nešto veliko, jer TSC ima svoje ambicije i ciljeve… – najavio je Žarko Lazetić, trener tima iz Bačke Topole, bez obzira na veći broj povređenih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari