Stanojević: Nećemo podleći Zvezdinoj hajci i pritisku 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Trener Partizana skreće pažnju na dešavanja u prolećnom delu fudbalskog prvenstva Srbije.

Da Partizan nije promašio više zicera protiv Napretka ostao bi na +2 u odnosu na Crvenu zvezdu i sa manje pritiska bi ušao u duel 28. kola prvenstva sa Radnikom, a trener Aleksandar Stanojević taj remi stavlja na dušu i glavnom sudiji, zbog prećutkivanja očiglednog penala nad Nemanjom Jovićem. Što, opet, dovodi u vezu za opštom klimom u Superligi.

Da je dosuđen, pričali bismo danas o „plus dva“, a ne o padu forme. Ili moramo i mi da vršimo nenormalan pritisak kao Crvena zvezda sve ovo vreme? Meč protiv Spartaka se nije ni završio, a oni su krenuli sa takvim pritiskom na Savez, selektora, celu fudbalsku strukturu… I posledica cele te priče je da nama nije dosuđen penal – kategoričan je strateg lidera, uz napominjanje „nismo pali u formi“.

Osvajač dve titule sa klubom iz Humske ne odustaje od ranije tvrdnje da je aktuelno prvenstvo regularno, ali…

– Brinu me neke stvari iz drugog dela… Imali smo otkako sam ovde i pobeda i poraza i da li sam ikada rekao da je bilo nešto sumnjivo?! Sada sam doživeo tendenciozno suđenje protiv Napretka. Pravi se nenormalan pritisak od Crvene zvezde, sve se radi da bi ona bila domaćin poslednjeg derbija – ljut je šef stručnog štaba učesnika osmine finala Lige konferencije, kog posebno boli što je Sudijska komisija prećutala spornu situaciju protiv Kruševljana, a bavila se penalom za njegov tim protiv Spartaka.

Smeta mu i opšte omalovažavanje učinka crno-belih.

– Od 10 utakmica ovog proleća sedam smo fenomenalno odigrali… U Hrvatskoj je Dinamo prvi, a osvojio je 20 bodova manje iako smo imali isti broj mečeva… Imam utisak posle svega kao da smo ispali iz Evrope u prvom kolu. Ne znam šta se dešava ovde ili ja nisam realan.

Uprkos svemu, Stanojević tvrdi da ekipu ništa neće slomiti.

– Svi ti pritisci i Zvezdina hajka na nas ne mogu da utiču, nećemo im podleći. Niti se mi nečeg plašimo, da ćemo zbog toga nešto da prećutimo. Ni kada smo gubili derbi, ni u finalu Kupa, nikada nismo pričali o suđenju. Prvi put smo imali takvo suđenje protiv Napretka, a ono direktno utiče na ishod takmičenja. Nama je cilj titula i gazimo do koske. Ni za pedalj nećemo odstupiti, bez obzira na posledice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari