Stanojević ruši lošu tradiciju 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Partizan danas u Nišu protiv Radničkog (17.00, TV Arena Sport) nastavlja poteru za prvoplasiranom Crvenom zvezdom. Iako je klub sa „Čaira“ imao slabiji start sezone od očekivanog, za stratega crno-belih Aleksandra Stanojevića to možda neće biti lak zadatak, naročito ako se zna da u trenerskoj karijeri nema nijednu pobedu nad Radničkim.

– Zanimljiv podatak… Davno je to bilo i ne sećam se. Ali svakako da se nadam pobedi protiv Radničkog. Mi smo Partizan, želimo pobedu protiv svakog tima. Imaju širok spektar igrača, dobro igraju kod kuće i verujem da su ponovo kandidati za Evropu. E sad, da li su odmah iza nas i Zvezde po kvalitetu, mislim da nisu. Međutim svakako spadaju u vrh našeg fudbala. Imaju odličan tim, ambiciozni su – rekao je Stanojević.

Partizan će u Nišu sigurno istrčati bez povređenog Sejdube Sume (povreda oka) i verovatno još uvek rovitog Lazara Markovića, ali po rečima Stanojevića to ne sme biti alibi za eventualni neuspeh.

– Nikada ne tražim opravdanja, to od mene niste mogli da čujete. Ponekad tražim samo strpljenje i ništa više. Nema kukanja. I povrede su sastavni deo fudbala. Verujem da će i po tom pitanju krenuti nabolje, polako… Trudimo da se da napravimo tim, da napravimo igru. Malo strpljenja, biće to sve dobro – istakao je trener crno-belih.

Dilema oko golmana je otklonjena još dan pre meča, pošto je šef struke kluba iz Humske najavio da će Vladimir Stojković stati među stative u Nišu.

– Stojke je neprikosnoven. On će uvek braniti na težim utakmicama i derbijima. Ali i Popović i Stevanović su pokazali da njih može da se računa. Rotiraćemo i dalje. Sutra u Nišu braniće Stojković. Žan Kristof Bajbek može da izdrži poluvreme. E sad, u kakvom ritmu to ćemo da vidimo. Što se tiče Filipa Holendera on će biti u konkurenciji za sastav. Spreman je, samo je pitanje kako će da se uklopi, da se upozna sa saigračima. U svakom slučaju, zdrav je, konkurisaće – zaključio je Stanojević.

Superliga 12. kolo

OFK Bačka – Inđija           1:2

Novi Pazar – Rad               2:1

Zlatibor – Vojvodina        0:2

Mačva – Napredak           sinoć

Proleter – Voždovac        sinoć

  1. zvezda – Javor sinoć

Metalac – Radnik              17.00

Radnički Niš – Partizan   17.00

Spartak – Mladost            17.00

TSC – Čukarički  17.00

Tabela

  1. C. Zvezda (-1) 31

  2. Vojvodina 26

  3. Partizan (-1) 23

  4. Proleter (-1) 21

  5. Mladost (-1) 20

  6. Spartak (-1) 19

  7. Voždovac (-1) 19

  8. Čukarički (-1) 18

  9. Radnički Niš (-1) 18

  10. TSC (-1) 17

  11. Metalac (-1) 16

  12. Inđija 15

  13. Novi Pazar 15

  14. Javor (-1) 14

  15. Radnik (-1) 13

  16. Rad 9

  17. OFK Bačka 7

  18. Napredak (-1) 6

  19. Zlatibor 6

  20. Mačva (-1) 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari