Trojka ka nebu na kojem je zauvek brat: Kako se Stef Kari oprostio od Dejana Milojevića 1Foto: AP/Godofredo A. Vásquez

Kada je košgeter Golden Stejta Stef Kari, jedan od najboljih košarkaša današnjice, postigao prve poene u 21. sekundi meča NBA lige protiv Atlante u San Francisku, a bila je to trojka iz njegovog prvog pokušaja, podigao je obe ruke i pogled na gore.

Bila je to njegova lična poslednja pošta prerano preminulom Dejanu Milojeviću, treneru u stručnom timu bivšeg šampiona američke profesionalne košarke, s kojim je, kao i svi ostali, tri godine delio treninge, utakmice, vreme za razonodu sa mnogo smeha i titulu za 2022.

Kari se od Dekija, i njegovog brata zauvek, oprostio na najbolji mogući način na terenu, u svom stilu nemilosrdnog strelca za tri poena.

stef kari
Foto: AP/Godofredo A. Vásquez

Posvetio mu je i nekoliko redova na Instagramu, prilažući fotografije sa oproštaja od Milojevića uoči utakmice s Atlantom, prve posle tragičnog gubitka u porodici Golden Stejta.

„Nema reči koje mogu da opištu gubitak našeg brata. Brata zauvek. Hvala ti za sav uticaj koji si imao na nas“, napisao je Kari iz srca.

Na njegovom nalogu je postavljen i detalj iz „Štark arene“ kada su se u ABA ligi u ponedeljak sastali Partizan i Mega, dva kluba koje je raspored takmičenja sudbinski spojio da zajedno ožale košarkaškog diva koji je zadužio i jedne i druge.

„Zauvek naš brate Deki“, sročio je Kari prvu polovinu spomen-poruke na engleskom, a drugu na srpskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari