Stefan Birčević: Mejlom sam obavešten da ne računaju na mene 1Foto: STARSPORT

U jednom od prvih obraćanja javnosti, Vlado Šćepanović, naslednik Andree Trinkijerija na klupi Partizana, nabrajajući igrače na koje računa u narednoj sezoni, naveo je i Stefana Birčevića, iskusnog krilnog centra, koji je u ugovoru sa klubom imao opcionu godinu za takmičarsku 2020/21.

Samo par dana kasnije, reprezentativac Srbije mejlom je obavešten da klub više ne računa na njega i da je slobodan u traženju nove sredine. Da nije sve tako crno-belo i da raskid saradnje neće biti stvar rutine, Birčević je naglasio na pomen Igokee kao njegovog budućeg kluba.

– Trenutno ne mogu niti ću potpisivati za bilo koji klub dok ne rešim situaciju sa Partizanom. Ako žele da raskinu saradnju, crno-beli će morati da ispoštuju određene stavke iz ugovora. Dok se to ne definiše i ne reši neću ni razmišljati o naredni koracima. Koliko god oni bili uporni, ja ću biti još uporniji i strpljiviji – stava je Birčević.

Igrač koji je baš bio po ukusu Aleksandra Đorđevića, nekadašnjeg selektora Srbije, ne poriče da je veliki partizanovac i da voli klub za koji je nastupao u dva navrata, međutim zbog načina na koji je obavešten da je „višak“ za narednu sezonu, deluje pomalo razočarano.

– Želeo sam da ostanem i bio siguran u to, ali je klub drugačije odlučio. To je bila njihova odluka u koju se nisam mešao. Da ne računaju na mene, obavešten sam prvo mejlom, tek nakon toga pozvali su me Nikola Lončar, sportski direktor kluba i Vlado Šćepanović. Gospodin Lončar je na kraju ispao više nego korektan. Iskreno, nisam se previše upuštao u te razgovore nakon dobijenog mejla, niti insistirao na razlozima zbog kojih više ne računaju na mene. Mislim da bi za obe strane bilo dobro da se sve što pre završi, ali dok se ne ispoštuju neke stavke iz ugovora raskid neće biti moguć kako su oni zamislili – ponovio je Birčević, koji nije želeo javno da govori o kojim je stavkama reč, mada se može pretpostaviti da je reč o dugovanjima koje klub ima prema igraču.

Čuo sam se sa Vukom Radivojevićem

Da je Igokea zaista zainteresovana i da angažmanom Stefana Birčevića želi da nadomesti iznenadni odlazak Dragana Apića, posle samo 11 dana od zvaničnog obaveštenja kluba da je potpisao za ekipu iz Aleksandrovca, posvedočio je i popularni Birča. “ Čuo sam se sa Vukom Radivojevićem (sportski direktor Igokee), mi se već dugo poznajemo, međutim dok ne rešim odnos sa Partizanom sigurno neću ni za koga potpisivati. O interesovanjima drugih klubova prvo saznaje moj menadžer, koji je takođe zadužen za to da Partizan ispoštuje stavke iz ugovora“, nedvosmislen je Birčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari