Stojković: Crveni karton ubio utakmicu, dovoljno je uz penal za Ruse bilo pokazati Gajiću žuti 1Foto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Ko je smatrao da je u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun-14. jul) fudbalska reprezentacija Srbije trebalo da igra protiv nekog kvalitetnijeg tima, a ne s Rusijom, izopštenom iz tokova evropskog i svetskog fudbala pa zato i slabom – razuveren je.

„Zborna komanda“ je na Dinamovom stadionu u Moskvi pregazila izabranike Dragana Stojkovića s 4:0.

Podsetio je ovaj meč na prijateljski duel s Danskom u Kopenhagenu, takođe u martovskom terminu, 2022, koji je bio prvi posle podviga protiv Portugalije u Lisabonu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru potkraj te godine.

Danci, koji su jedan od suparnika naših u grupi u Nemačkoj, takođe su bili razigrani i motivisani, a Srbija klaj-klaj pa je i rezultat bio sličan kao u ruskoj prestonici – 3:0.

„Rusija je sjajan tim koji je iskoristio svoje preimućstvo igranja pred domaćom publikom i brojčane prednosti. Prelomna tačka meča bio je crveni karton Gajiću. Bili smo 70 minuta s igračem manje u polju. Prvih 20 minuta nije bilo loše. Utakmica je bila sjajan trening, za Rusiju, ne za nas. Ako je moralo da izgubimo, bolje da se to desi sada“.

Piksi ističe da je kazna Gajiću trebalo da bude blaža.

„Dovoljno je bilo uz penal pokazati mu žuti karton. Šteta što je doneta odluka turskog sudije da ga isključi.  Crveni je bio prestrog. To je ubilo utakmicu. Gledaoci su videli samo ruski tim, ne i srpski. Gajić, jednostavno, nije imao sreće. Ne krivim ga. Svaki igrač bi postupio kao on“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari