Stojković: Napašćemo Portugal, ne pada nam na pamet da se branimo 1Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da se njegova ekipa neće braniti i da će napasti Portugal u predstojećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili od Portugala ovde u Beogradu, ali učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju i verujem da ćemo uspeti u tome. Neće biti lako jer je Portugal jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u Evropi, ali verujemo da imamo kvalitet da im se suprotstavimo“, rekao je Stojković na onlajn konferenciji za novinare.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom protiv Republike Irske je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022, a već sutra je očekuje novi meč u Grupi A – protiv Portugala u Beogradu.

„Veoma je važno kad startujete pobedom i to smo uspeli protiv Irske u teškoj utakmici. Psihološki, da, to može da znači pozitivni mir, ali mi više ne razmišljamo o njima, već o Portugalu. Potpuno nova utakmica, nov protivnik i totalno drugačija igra“, rekao je Stojković.

„Stalno potenciram kolektivni duh i mislim da je snaga jedne ekipe upravo u tome. Mislim da naši igrači veruju u tu snagu i sutra ćemo pokazati sve što možemo kako bismo kao grupa odgovorili na izazov koji se zove Portugal“, dodao je selektor.

Stojković je naveo da će biti promena u sastavu u odnosu na meč protiv Irske.

„Bez obzira na ime protivnika, mi ćemo biti fokusirani na našu igru, taktiku, sistem, da vidimo šta možemo da uradimo. Sastav ne mogu da vam kažem, ali da će biti drugačije – biće. Pretpostavljam da će i Portugal biti u drugačijem sastavu u odnosu na ono što je igrao protiv Azerbejdžana“, rekao je Stojković.

„Ovo nije ključna utakmica jer mnogo utakmica mora da se odigra u grupi, ovo je samo jedna u nizu važnih utakmica koje nas očekuju i ne mislim da je presudna“, dodao je on.

Stojković je istakao i da se njegov tim neće predati.

„Za mnoge je Portugal najjača ekipa u Evropi i ja delim to mišljenje, i šampioni su Evrope na kraju krajave… Mi se nećemo predati, nemojte da pomislite da smo se predali i da ćemo se predati. Mi na tu utakmicu gledamo kao veliki izazov i verujemo da možemo svojim znanjem i kvalitetom da pariramo jakoj ekipi kao što je Portugal“, rekao je Stojković.

Stojković je prepustio ulogu favorita Portugalu.

„Ako to nekog zadovoljava, neka bude Portugal favorit. Poštujemo to što su evropski šampioni. Mi ćemo delovati kao tim, moraćemo i da se branimo i da napadamo. Da, napašćemo Portugal, igraćemo napadački fudbal. Nema tu šta da se krije i to igrači vrlo dobro znaju“, istakao je selektor.

On nije želeo da otkrije ko će početi meč u napadu, kao ni to zašto Andrije Živkovića nije bilo ni na klupi na prethodnom meču.

„Učinićemo sve da srušimo evropskog šampiona. U utakmicu ćemo ući hrabro, to nije pretnja već opredeljenje. Da li smo bolji ili nismo, videćemo sutra. Da će im biti lako – neće. Ućinićemo sve da im otežamo posao i da pobedimo“, rekao je selektor Srbije.

„Na kraju, radujemo se ovoj utakmici, dočekujemo veliko šampiona. Biće otvorena utakmica. Ne pada nam na pamet da se branimo i da čekamo da nam nešto padne s neba. Očekujem otvoren ‘fajt’ i očekujem da će ljudi uživati u fudbalskoj lepoti“, zaključio je Stojković.

Utakmica Srbija – Portugal igra se sutra od 20.25 na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari