Stojković objavio spisak igrača za uvodne mečeve u kvalifikacijama za SP 1Foto: (BETAPHOTO/PR FSS/MO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izabrao je danas igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Na spisku Stojkovića za utakmice sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom nalazi se 30 fudbalera.

„Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede“, rekao je Stojković, prenosi Fudbalski savez Srbije.

On je istakao i da je spisak napravio posle „ozbiljne i temeljne analize“ koju je sproveo sa svojim saradnicima, a „na osnovu kriterijuma koji su za važni i relevantni“.

Srbija će 24. marta u Beogradu igrati sa Republikom Irskom, tri dana kasnije sa Portugalom, dok će 30. marta Bakuu odmeriti snage s Azerbejdžanom.

Spisak:

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Eibar), Đorđe Nikolić (Bazel);

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Legija);

Sredina terena: Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujuć (Porto), Ivan Ilić (Verona), Andrija Živkovič (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina), Đorđe Despotović (Rubin).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari